McDonald’s bij de Scheg is open en zo ziet het eruit

Door Simone Groot Lipman 26 december 2018

Ja, het is zover! Op tweede kerstdag gaan de deuren open van de nieuwe McDonald’s in Deventer bij de Scheg. Binnen een paar maanden is er een prachtig duurzaam restaurant gebouwd waar je nu terecht kunt voor je maestro burger! Wij mochten een kijkje nemen.

In het restaurant treffen we Laurens Bontius, supervisor en rechterhand van eigenaar Henk Koning. Henk heeft nu zes McDonald’s-filialen, drie in Apeldoorn, in Zutphen en nu dus twee in Deventer. Apeldoorn-Zuid is onlangs nog vernieuwd. Laurens: ”Dit hebben we doorgetrokken naar De Scheg. Deventer verdient ook zo’n mooi restaurant als deze!”

Nieuwste services

Deze nieuwe vestiging op het terrein aan de Piet van Donkplein. Niet ver van de andere fastfoodketen aan de A1 vandaan. De nieuwe McDonald’s heeft alle nieuwste services: zoals een McCafé, Table Service en een play land voor kinderen. Het gasloze restaurant heeft 180 zitplekken en een terras, met 78 zitplaatsen. Laurens: ”We hebben nog meer productielijnen die aan één bestelling werken. Zo is de werkdruk meer verdeeld en kunnen we in de drukste uurtjes de bestellingen sneller verwerken.”

McDonalds De Scheg
Foto | indebuurt Deventer

McCafé

Ons oog valt daarna meteen op de nieuwe hoek in het restaurant: McCafé. Koffie, thee, brownies, cheesecake en donuts.  Nog niet elk restaurant heeft een McCafé, want hiervoor moet je een gedeelte van de zaak voor ‘opofferen’. Laurens: ”Er is een sterke koffiemarkt, dus we willen graag dit merk nog meer uitbreiden. Met verse bonen zet een barista een heerlijke latte karamel of een ijskoffie.”

McDonalds De Scheg
Foto | indebuurt Deventer

McDrive

Heb je meer haast? Geen probleem, want ze hebben een McDrive met twee bestelpunten. Laurens: ”Een dubbele drive, dat betekent dat we meer dan honderd auto’s per uur aankunnen. En we hebben een derde raam, daar kunnen de mensen naartoe rijden als ze toch even moeten wachten. Zo hoeven de medewerkers niet meer naar buiten voor geparkeerde auto’s, gaat het nog sneller en is er geen oponthoud.”

Foto's | indebuurt Deventer
Foto | indebuurt Deventer

Geen zones

Voor de kleinste gasten is er een play land en zelfs speciale zithoekjes met een magic tables waar ze op kunnen spelen tijdens het eten. Tof! Verder kun je bestellen aan de counter of zelf invoeren bij kiosk en de medewerker komt de bestelling brengen aan tafel. Je krijgt dus een bordje met een nummer zodat je niet meer in bepaalde zones hoeft te gaan zitten. Ideaal!

Verwachtingen

Het is duidelijk: ze zijn er helemaal klaar voor. Laurens: ”Het valt hier allemaal op zijn plek: winkelcentrum Flora is net vernieuwd, het station is opgeknapt en we zitten aan een drukke weg. Deventer is al één van de drukste zaken. En dit is een enorm goede locatie. We zijn goed zichtbaar, dus ja, de verwachtingen zijn hoog! En hier kunnen we nog meer aanbieden, zoals de koffie maar ook gezond aanbod en glutenvrije broodjes.”

Het restaurant zal dagelijks geopend zijn van 07.00 tot 01.00 uur (McDrive). Vrijdag- en zaterdagavond is de McDrive een uur langer open tot 02.00 uur.

McDonalds De Scheg fastfood

Nu open07:00 - 01:00

Piet van Donkplein 12, Deventer

Bekijk meer:fastfood
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.