Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leger Des Heils opent ReShare Store in Deventer (en wij namen alvast een kijkje)

Door Naomi Pater 17 mei 2019

Het Leger Des Heils opent aankomende zaterdag een splinternieuwe ReShare Store in Deventer. Een winkel waar ingezamelde kleding voor een kleine prijs wordt verkocht. Inmiddels is dit alweer de elfde vestiging in Nederland. 

De sfeer in de winkel voelt gemoedelijk en achterin is zelfs een heerlijke plek om even uit te rusten met wat drinken. Dit is een bewuste keuze volgens regiomanager Jurgen Terlouw: “Mensen betalen vijftig cent voor een bakje koffie en kunnen er ook voor kiezen om een kopje extra te betalen. Zo gunnen ze een ander die er geen geld voor heeft ook weer wat lekkers.”

Foto | indebuurt Deventer

Tweedehandskleding

Bij deze nieuwe store van het Leger des Heils kunnen zowel mannen, vrouwen als kinderen een nieuwe outfit inslaan. Al kun je er naast kleding ook schoenen, badkleding, tassen en sieraden kopen. Gemiddeld ligt de prijs voor een item in deze tweedehandswinkel op zo’n 5 euro per stuk. Relatief goedkoop. Helemaal als je ziet hoe mooi de kledingstukken nog zijn!

De doelgroep die over de vloer komt bij de ReShare Store loopt uiteen. “We richten ons op mensen met een kleine portemonnee. Mochten ze bijvoorbeeld geen geld hebben voor tweedehandskleding, dan krijgen ze – in samenwerking met de Voedselbank – een waardebon”, vertelt Jurgen. “Uiteraard zijn ook Deventenaren met een wat groter budget welkom. Het moet een winkel zijn waar zowel mensen met een laag inkomen als vintageliefhebbers graag komen.”

Inzamelpunt

De ReShare Store is winkel nummer 11 van het Leger des Heils. Naast de verkoop van mooie tweedehands spullen, kun je er ook je eigen kleding, schoenen en accessoires inleveren. “Bij de voordeur staan vanaf zaterdag speciale boxen waar je alles in kunt doen, maar afgeven bij de kassa is uiteraard ook een optie”, vertelt Terlouw.

Aankomende zaterdag 18 mei opent de ReShare Store om 10.00 uur haar deuren aan de Keizerstraat. Bezoekers ontvangen deze dag een kortingsbon én maken kans op één van de drie gratis designertassen van een Nederlandse ontwerper. Wat Terlouw verwacht? “Fijne drukte. Er hebben al veel nieuwsgierige Deventenaren voor de deur gestaan met de vraag wanneer we openen. Het zou leuk zijn als ze allemaal een kijkje komen nemen!”

Foto | indebuurt Deventer

De ReShare Store in Deventer zoekt nog vrijwilligers die willen helpen bij de verkoop van de kleding en een gezellig praatje maken met de bezoekers. Iedereen is welkom dus als je ervaring wilt op doen, klik dan op deze link om je aan te melden. 

  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.