Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kaldi op de Brink is na bijna twee jaar weer open en zo ziet het er uit

Door Sophie Wassink 9 april 2019

Kaldi is weer open en daar hebben we lang op moeten wachten. Afgelopen weekend opende de koffiezaak, na bijna twee jaar, weer haar deuren. Hoogste tijd voor een kijkje in de verbouwde zaak én een bakkie met de nieuwe eigenaren Lisa Spaans (25) en Thom Loos (26). 

Gekleurde tulpen staan op de gloednieuwe tafels, de geur van verse koffie vult het pand en de vaste klanten weten, zelfs na bijna twee jaar, hun koffiezaak op de Brink weer te vinden. “Zaterdag kwam een klant binnen wandelen met de vraag of zijn stempelkaart van twee jaar geleden nog geldig is. Bijzonder toch?,” zegt Thom, die sinds een week, samen met zijn vriendin Lisa, de nieuwe eigenaar is van de twee Kaldi vestigingen in Deventer.

Bloemen
Foto | indebuurt Deventer

Brand

Op 27 mei 2017 werd Kaldi voor een groot deel door vlammen verwoest nadat er brand uitbrak bovenin het pand van de buren. De koffiezaak moest noodgedwongen sluiten. Een week na de brand werd een tweede vestiging in de Spijkerboorsteeg geopend. “De brand was heel heftig en het heeft lang geduurd voordat we aan de Brink weer open konden,” vertelt Lisa. “De vorige eigenaar Herko Ubbink, heeft het na de brand behoorlijk zwaar gehad. Hij heeft in de afgelopen twee jaar veel meegemaakt en moet nu rust nemen. Vandaar dat wij de zaak, voor een belachelijk goede deal, konden overnemen.”

Horeca & proeflokaal

Lisa en Thom werkten beiden al bij Kaldi en gaan de twee vestigingen, aan de Brink en in de Spijkerboorsteeg runnen. De twee Deventenaren hebben een liefde voor koffie, voor elkaar en voor de zaak. Samen hebben ze het pand aan de Brink verbouwd en volledig opgeknapt. Al moet er nog een likje verf hier en een lampje daar. Ze zijn open en terug van weggeweest. “De locatie aan de Brink is in ere hersteld maar nu ligt de focus puur op de horeca. De winkel in de Spijkerboorsteeg is bedoeld als proeflokaal. Daar mag je spelen met alle machines en kun je alles leren over koffie en zetwijzen.”

Kaldi
Foto | indebuurt Deventer

Ontbijt & lunch

Aan de Brink kun je vanaf nu dus weer terecht voor een goede kop koffie. De koffie to go voor één euro staat ook weer op de kaart en de kaart wordt uitgebreid met ontbijt en lunch. “We moeten de kaart nog samenstellen maar verwacht een kleine, simpele kaart waar kwaliteit voorop staat. Bijvoorbeeld muesli met vers fruit in de ochtend en een goede tosti in de middag.”


Meer over Kaldi – Brink ontdekken?

Kaldi – Brink cafés

Gesloten09:00 - 17:00

Brink 95, Deventer

Bekijk meer:cafés
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.