Anoeska en Martijn bouwden hun Volkswagen om tot zoete droom: ‘Ik miste altijd snoepjes op festivals’
De ene keer is het een snoepjeskraam en de andere keer gaan ze er mee op reis. De camper van…
Jaren werkte ze als souschef en zelfstandig werkend kok in Amsterdam en Utrecht, maar een droombestaan was het nog niet. Nu staat Eveline van Burken (43) op het punt om wél een droom te beginnen. Samen met haar vrouw Ilse Eijsink (39) opent ze restaurant Carotte. Niet in Amsterdam of Utrecht, maar in Deventer.
“We vinden het altijd al leuk om samen te koken en dan een menu met bijpassende wijnen aan te bieden”, zegt Eveline. Eén factor komt altijd terug in die menu’s. “De vleesconsumptie is minimaal. Ilse eet enkel weinig vis en ik ben een zogenoemde flexitariër (niet iedere dag vlees. red.).”
Ook stond groente centraal bij haar werk als souschef in het Utrechtse restaurant Le Jardin. “Daar ben ik bekend geraakt met dit concept.” Het is namelijk precies wat ze in hun gloednieuwe restaurant Carotte willen introduceren. “Groente staat bij ons centraal, dat is de basis. Voor een meerprijs kun je het gerecht ‘afmaken’ met vlees of vis. Er is één menu met vier of vijf gangen, dus bij ons is er geen keuzestress én minder verspilling. Natuurlijk bieden we ook passende wijnen, bieren of non-alcoholische dranken.”
Dat ze nou juist in Deventer verzeild zijn geraakt, kwam door het ontwijken van de drukte. “In coronatijd groeide de behoefte aan meer rust. Ilse kende Deventer al een beetje en dus zijn we hier gaan kijken. Vorig jaar januari zagen we dit pand in de Kleine Overstraat. Precies goed voor ons kleine restaurant met open keuken”, zegt ze. “Hier creëren we een huiskamergevoel voor zo’n twintig gasten. Binnen is het stoer en industrieel met groen- en zwart en veel planten.”
En waarom ze als restaurantnaam nou juist de wortel uit al die soorten groente hebben gekozen? “Bij Le Jardin kwam er bijna altijd wortel voor in de gerechten. Het is een mooi product.” Hoewel de naam een Franse touch doet vermoeden, is dat niet het geval bij Carotte. “Het is meer fusion, alle smaken zitten erin.” Op 9 juni opent Carotte de deuren.
In onze gids
Populaire rubrieken