Nieuw! Het kleinste winkeltje van Deventer staat vol met snuisterijen

Door Simone Groot Lipman 16 maart 2019

We hebben weer iets nieuws! De Troostdichter in het stoofzettershuisje is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor vintagewinkel ’64 & more. In het kleinste winkeltje van Deventer vind je vintage – en brocante spullen en snuisterijen.

Met nog geen 10 m2 is dit het kleinste en hoogstwaarschijnlijk ook het ‘laagste’ winkeltje van Deventer. Hiervoor was het de plek van de Troostdichter, maar Boudewijn stopte ermee. Ondernemer Debbie Anslijn had al een webwinkel, maar zag haar kans om eindelijk een fysieke winkel te starten.

64 and more
Foto | indebuurt Deventer

Verzameling

De afgelopen vijf jaar heeft Debbie veel op vintage- en brocantemarkten gestaan. ”Ik heb een liefde voor vintage en brocante: heerlijk snuisteren in het buitenland. Zo ben ik begonnen samen met mijn zus, inmiddels heeft zij ook een eigen winkel in Utrecht en is het een uit de hand gelopen hobby geworden.”

64 and more
Foto | indebuurt Deventer

Ondernemen

Debbie (55) zegde dan ook haar baan op bij ProRail. ”Ik dacht: ik moet iets doen wat ik leuk vind. Ik werk al vanaf mijn twintigste, dus als ik het doe, moet ik het nu doen. Het is een risico, maar ik wilde niet meer met mijn hoofd kiezen, maar met mijn hart. Ik bepaal en dat bevalt mij heel goed. Ik ben veel relaxter en heb het gevoel dat ik eindelijk geland ben. Ik doe nu iets wat mijn passie is. Maar ik vind het ook spannend. Op de markt ruim je je kraam weer op en nu is het echt mijn vaste plek. Mijn thuis. Ik word hier heel blij en gelukkig van. En als ik er van kan leven, dan vind ik het prima.”

64 and more
Foto | indebuurt Deventer

Items

Debbie verkoopt in haar winkel woonaccessoires in brocante, maar ook vintage en kitsch. ”Ik zet neer wat ik leuk en mooi vind. Zo heb ik een samenwerking met vriendin Mirna, die vogels schildert. Ik woon zelf in een oud huis (1895) en mijn interieur bestaat voornamelijk uit oude, vintage spullen. Als ik het niet meer mooi vind, gaat het in de verkoop, dus mijn interieur wisselt nu continue. Naast zoektochten in Nederland, vind ik ook veel items in Engeland, België en Denemarken. Elk item heeft weer een verhaal. En ik ben gek op lampen, die kan ik altijd moeilijk laten liggen.”


Meer over ’64 & more ontdekken?

’64 & more vintage

Vandaag gesloten

Grote Kerkhof 38, Deventer

Bekijk meer:vintage
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.