Hasta la pasta! Raffaele’s Foodbar aan de Brink is open

Door Simone Groot Lipman 29 november 2018

In het voormalige pand van de SNS-bank, naast Hotel Royal en Brownies & downieS, zit nu Raffaele’s Foodbar. Een Italiaans restaurant waar je onder andere koffie, pizza en kleine gerechtjes kunt bestellen. Met ambacht voor aandacht en de kwaliteit moet spreken.

Raffaele’s Foodbar is een concept van horeca-echtpaar Raffaele en Geke Natale, voormalige eigenaren van Cucina Italiana. Een bestemming om te eten en drinken in goede sferen. De foodbar is ontstaan uit hun liefde voor Italië, want wie aan Italië denkt, denkt aan samen genieten van goed eten en mooie wijnen.

‘Vegetarisch en vis is het nieuwe eten’

Typisch Italiaans

De menukaart is samengesteld uit antipasti, seafood, pizza, pasta en patisserie. Typisch Italiaans dus. Geke: ”Vegetarisch en vis is het nieuwe eten, daar gaan wij in mee. We kunnen nu nog niet zonder vlees, maar hebben we wel een specifieke keuze voor producten zoals, stokvis bakkeljauw/baccalà. Van stukjes op de bruschetta tot door de pasta. Verder hebben we een elektrische oven, die werkt als een houtoven, maar dan zonder de nadelen, waar de pizza’s in gebakken worden. Al vijftien jaar gebruiken we deeg van bio bakker in geboorteplaats van Raffaele, waar de broden mee worden gegist. Nu gebruiken we dat deeg ook voor de pizzabodem. Verder hebben we gluten vrije producten en eigen geïmporteerde olijfolie.”

Foto's | indebuurt Deventer

Classy streetfood

De zaak aan de Brink heeft maar liefst dubbel zoveel plek. Zo is er ook ruimte voor private dining en feestjes. ”We hebben minimaal tachtig zitplekken. Achterin de zaak hebben we een intieme setting gecreëerd met kaarslicht. En een stoffenbank vanwege de akoestiek. Met een doorkijkje naar de keuken, want mensen zijn benieuwd hoe hun eten gemaakt wordt. Het is modern en vernieuwend. Classy eten, maar er is ook plek voor een hapje en een drankje. Dus voor zowel het ‘snelle’ als het ‘relaxte’ kun je hier terecht. Het traditioneel voor- hoof-, en nagerechten is niet meer zo van deze tijd. We zien veel jonge ouders kiezen voor kleine gerechtjes. Zo zijn antipasta gerechten ook heel toegankelijk voor kinderen, ook al hebben we een een speciaal kindermenu. Toegankelijk voor iedereen en alle dag.

De foodbar aan de Brink zal zeven dagen in de week geopend zijn.


Meer over Raffaele’s Foodbar ontdekken?

Raffaele’s Foodbar italiaanse restaurants

Nu open12:00 - 00:00

Brink 93, Deventer

Bekijk meer:italiaanse restaurants
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.