Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Duurzaam bakery café Sync Ok opent na de zomer (en wij weten waar)

Door Simone Groot Lipman 14 mei 2018

Twee maanden geleden schreven we over een nieuwe hotspot Sync Ok, een duurzaam bakery café. En het goede nieuws: de Deventerse Lieke Landré heeft een pand gevonden! Eind deze zomer, in september zal ze haar zaak gaan openen in de Broederenstraat 29. In het pand van Mattie’s Food & Wine.

Lieke heeft verder panden bekeken in de Kleine en Grote Overstraat en Nieuwstraat, maar bewust niet op de Brink. ”Het moet niet megadruk zijn, dat past niet bij het het concept. De Broederenstraat is perfect, breed genoeg en goed bereikbaar. Het pand heeft genoeg ruimte en enorm veel licht. Boven is er ook een ruimte waar de stilteruimte komt met twee lichtkoepels”, vertelt Lieke ons enthousiast.

Vergunning

De gemeente heeft groen licht gegeven, ze staan achter het idee, alleen de officiële bevestiging moet nog volgen. ”Er zit geen horecabestemming op, daarom duurt het allemaal wat langer. De planning is om augustus te beginnen met verbouwen, zodat we in september open kunnen gaan.”

sync-ok
Foto: Vivian Vos

Mindful

Bij Sync Ok kun je terecht voor ontbijt, lunch en gebak. Steeds meer mensen voelen zich fijner wanneer ze bepaalde voedingsmiddelen vermijden. Ze hebben een compleet glutenvrije kaart. Daarnaast is het grootste deel van de kaart ook veganistisch en noten/lactosevrij. Het pand wordt speels ingericht waardoor je van de automatische piloot af komt. Met een bar en aquaponics systeem in het midden. Denk verder aan zwevende tafels en stoelen, een stukje indoor strand en een creatieve muur. Deze dingen zorgen ervoor dat je er met je aandacht erbij bent.

Crowdfunding

Om haar zaak te realiseren, is Lieke met crowdfunding gestart. ”Ik moet nog 455 euro tot het streefbedrag van €15.000. Het geld gebruik ik voor de aquaponics, een goede koffiemachine en de inrichting. Als ik meer ophaal kan ik zelfs een terras aanschaffen om ook buiten te genieten. Je kunt vanaf 25 euro doneren, en dan krijg je straks twee drankjes + gebakjes en een leuke verrassing.” Doneren? De crowdfunding loopt nog tot en met zondag 20 mei.

sync-ok

Nieuw: Deventer krijgt een duurzaam bakery café

Jammie, we krijgen een nieuwe eethotspot in Deventer! Eind deze zomer opent Sync Ok, een duurzaam ba...
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.