Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delizioso! Nieuwe Italiaanse take-away pastazaak in Deventer Nieuwstraat

Door Naomi Pater 29 maart 2019

Deborah & Emanuele uit Italië openen take-away pastazaak, Nonna Bruna in de Nieuwstraat. Het stel verhuisde naar Nederland om dit concept te beginnen in onze Hanzestad. Zo nieuwsgierig als we zijn, stapten we naar binnen.

De oma van Deborah maakte altijd heerlijke pasta’s, dus de vaardigheden voor het maken van pasta’s is er met de paplepel ingegoten. De zaak is dan ook naar haar vernoemd: Nonna (betekent oma) Bruna.  Samen met haar man wilde ze een Italiaans zaakje openen, maar niet in Italië zelf. Deborah: “De concurrentie in ons eigen land is te groot, we wilden er uit springen met ons concept. Bovendien vonden we het stresslevel in Italië hoog, dus we wilden daar weg.”

Nonna Bruna
Foto | indebuurt Deventer

Liefde op het eerste gezicht

De levensgenieters gingen al vaak op vakantie in Nederland en de sfeer sprak hun énorm aan. Daarom besloten ze 1,5 jaar geleden om naar Apeldoorn te verhuizen. Ze wonen daar nog steeds, maar willen uiteindelijk wel in Deventer gaan wonen. Op een dag wandelden ze door onze koekstad en het was liefde op het eerste gezicht. Emanuele: “De mensen in Deventer zijn heel open en gastvrij, bovendien vinden we de stad erg authentiek. Heel anders dan Apeldoorn. Daarom wilden we ook graag hier onze zaak openen.”

Verse pasta’s

Deborah maakt de lekkere pasta sauzen en haar partner houdt zich bezig met de pasta’s. Hun specialiteit is de gnocchi. Deborah: “Wij komen uit het noorden van Italië en daar komt gnocchi vandaan. Bij ons is dit gerecht veel lekkerder dan in de supermarkt. Iedere dag koken we verse pasta. In de zaak hebben we elf plaatsen, waar je ook rustig je pasta kan opeten, maar we zullen niet uit serveren.”

Nonna Bruna
Foto | indebuurt Deventer

Voor de Italianen is deze pastazaak in Nederland een droom die uitkomt, totaal iets nieuws en ze hopen Deventenaren te trekken met hun lekkere, traditionele gerechten. Voor nu starten ze alleen met afhalen, maar wie weet gaan ze later ook bezorgen. Waan je in klein Italië, gewoon in de Nieuwstraat!


Meer over Nonna Bruna ontdekken?

Nonna Bruna italiaanse restaurants

Gesloten15:30 - 19:30

Nieuwstraat 51b, Deventer

Bekijk meer:italiaanse restaurants
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.