Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Arthur opent nieuw restaurant in Deventer: ‘Het is nog beter dan wat ik mij had voorgesteld’

Door Simone Groot Lipman 7 november 2018

Het pand waar voorheen Moskou zat, is weer opgevuld! Begin november opende Arthur Oost zijn eigen restaurant aan de Brink: Marlin. We namen een kijkje!

Eigenaar Arthur Oost (31) is een geboren en getogen Deventenaar en werkt al sinds zijn zeventiende in de horeca. Hij deed ervaring op bij het voormalige Fred & Douwe, de Buren van Schimmelpenninck. De laatste drie jaar werkte hij als bedrijfsleider bij La Cubanita, in meerdere vestigen. Nu is het tijd voor zijn eigen restaurant. ”Een studie heeft mijn nooit gegrepen. Halverwege de twintig ging ik serieus bezig met horeca. Maar nu begint het avontuur pas echt. Een jongensdroom! Ik had een idee in mijn hoofd, en dit groeit mee met de mensen om je heen. Het is nog beter dan wat ik mij had voorgesteld.”

‘Het is nog beter dan wat ik mij had voorgesteld’

Concept

Met zijn concept wil hij een brede doelgroep aanspreken. Met aan de ene kant kip van het spit, van hun eigen rotisserie en aan de andere kant een 6-gangen tasting dinner. Je kunt het zo gek maken als je wilt. En dat allemaal onder één dak! Dus Marlin blijft in het luxe-segment, maar het wordt wel veel laagdrempeliger.

Foto's | indebuurt Deventer

Franse keuken

De zaak biedt 46 plek beneden, wanneer alles goed loopt, kan binnen twee weken boven ook klaar zijn met nog meer zitplekken. ”Belangrijkste? Dichtbij de kwaliteit blijven. Zo hebben we een seizoentuintje op de kaart staan. Minimaal vier tot 20 keer per jaar verandert dit met het seizoen mee. Zo kunnen we vegetariërs ook echt wat bieden in de regio.” We spieken verder op de kaart: hertenbiefstuk, een halve kreeft of aardappel wortel gratin. Helaas voor de sushiliefhebbers, dit staat niet op de kaart!

Marlin

En dan de naam. Marlin is gebaseerd op de naam Merlijn, uit het sprookje Koning Arthur. Merlijn klinkt alleen niet lekker. Dus werd het Marlin, op zijn Engels. Een mystiek figuur, wat past bij het restaurant.

Marlin

[VIDEO] Sneak preview: restaurant Marlin op de Brink is open

We hebben een nieuwe hotspot bij op de Brink. In het pand van Moskou vind je nu restaurant Marlin. W...

Meer over Marlin ontdekken?

Marlin restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 00:00

Brink 50, Deventer

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.