Alle rebellen opgelet! Nieuw in Deventer: Salon Rebel

Door Simone Groot Lipman 14 november 2017

Nog op zoek naar een nieuwe kapper? Goed nieuws: Salon Rebel in Waltorenpad opent vandaag in Deventer. Eigenares Marieke Ruijvekamp (31) heeft na zes weken verbouwing haar eigen kapperszaak. We namen een kijkje.

Als je binnenstapt, waan je in een interieur met veel hout en natuur. Dat is precies de bedoeling. ”Alles is door vrienden en familie gemaakt: van de lange tafel tot de balie. Gemaakt van osb platen. Ik heb twee heel handige zwagers: de één tekende en de ander voerde het uit. En ik wist precies hoe ik het allemaal wilde hebben. De stoelen en de wasbakken heb ik wel gewoon ingekocht natuurlijk. De afgelopen zes weken was ik hier iedere dag. Overdag om alles te regelen met leveranciers. En ’s avonds om te helpen klussen. Mijn vriend zei al tegen mij: ‘je moet echt even naar bed, je hoeft er niet altijd bij te zijn.’ Maar dat is ‘m juist, ik wil er graag altijd bij zijn, haha.”

salon-rebel-2
Foto: indebuurt Deventer

Uitdaging

Marieke houdt wel van een uitdaging. Zo gaf ze eerder haar vaste baan op om een wereldreis te maken van zeven maanden, heeft ze gewerkt in Australië en volgde ze een cursus in New York. En nu is ze klaar voor dit avontuur. ”Ik kom uit Oldenzaal”, vertelt de nuchtere kapster met een accent. ”Ik heb vijftien jaar ervaring als kapster en heb gewerkt in Hengelo en Enschede. Tweeënhalf jaar geleden kreeg ik een relatie met Ruud, een Deventenaar. En na twee jaar heen en weer reizen, woon ik sinds deze zomer ook in Deventer. Ik ben een tukker die verliefd is geworden op Deventenaar, haha. Ik wist het: dit is het moment om mijn eigen zaak te beginnen. De beste vriend van Ruud is makelaar en had binnen no time zes pandjes op papier. Ik heb er maar één bekeken en dat was dit pand. Ik was verkocht!”

‘Eigen zaak was altijd een droom van mij. Kapster zijn niet.’

Ondernemer

In het begin staat Marieke alleen in de winkel. ”Ik wil zo snel mogelijk een leerling in de zaak. Ik ben er voor opgeleid om leerlingen te begeleiden. En dan is het natuurlijk ook fijn als ze daarna blijven werken. Ik ben gewend om met een team samen te werken en hun aan te sturen. Dus dat is nu wel even wennen, want ik kan nu alleen tegen mij zelf wat roepen, haha. Mocht het helemaal storm lopen in het begin heb ik wel back-up geregeld en kan ik een vriendinnetje van mij bellen.” Als we vragen of dit haar droom is, moet ze lachen. ”Een eigen zaak was altijd een droom van mij. Kapster zijn niet, ik wilde altijd visagiste worden. Nu niet meer hoor, ik vind het kappersvak veel te leuk!”

salon-rebel-3
Foto: indebuurt Deventer

Rebel

In haar kapperszaak werkt ze met het merk Kevin Murphy. ”Ik hou erg van reizen. Toen ik in Australië werkte, werd ik door dit merk geïnspireerd. Het is dierproefvrij en eco friendly. De opbrengsten van de inkoop gaan naar het regenwoud in Australië en Zuid-Amerika. Zo zitten in de producten geen stoffen die slecht zijn voor het milieu. En de kleuren zijn op honingbasis. Het reizen wil ik ook in mijn salon terug laten komen. Die toffe poster is Japan.” Als we ten slot vragen naar de naam van de zaak, valt het allemaal op zijn plek. ”Ja dat slaat op mij, haha. Ik ben een beetje rebels. Ik hou van anders dan anders. Zo is mijn persoonlijkheid en zo doe ik ook m’n haar, want ik heb al groen, roze en paars haar gehad. Ik heb mijn kleur er pas uit gehaald, het is nu zilvergrijs. Een ‘veilige’ keuze.”

Foto: indebuurt Deventer

Salon Rebel kappers

nu gesloten09:00 - 18:00

Waltorenpad 1, Deventer

Bekijk meer:kappers
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.