Nieuw in Deventer: internetsupermarkt Picnic

Door Sophie Wassink 23 april 2019

Geen zin om je aan te kleden, een winkelwagentje vooruit te duwen en ook nog eens alles mee naar huis te sjouwen? Dan kun je vanaf eind mei met een gerust hart in bed blijven liggen. Internetwinkel Picnic komt naar Deventer en brengt jouw boodschappen gewoon lekker thuis. 

Naar de winkel gaan om je boodschappen te doen is niet meer van deze tijd, vonden de eigenaren van Picnic. Daarom richtten zij drie jaar geleden een internetbedrijf op. Via hun site kun je gewoon online, vanuit je luie stoel, je inkopen doen. Picnic was al eerder actief in andere steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Tilburg. Vanaf eind mei is Deventer dus ook eindelijk aan de beurt. Het assortiment is kleiner dan bij reguliere supermarkten, maar alledaagse spulletjes zijn gewoon te verkrijgen.

Routes

Het grote voordeel is natuurlijk dat je je huis niet uit hoeft. Daar staat tegenover dat je niet precies kunt uitkienen wanneer jouw pakketje komt. Bezorgers volgen namelijk bepaalde routes, waardoor je niet exact de bezorgtijd kunt bepalen. Wel kun je de bezorgers online volgen. De websuper gaat eind mei voor het eerst de weg op met 5 elektrische bezorgwagentjes en 15 bezorgers. Volgens planning zijn deze aantallen eind 2019 verdrievoudigd naar 15 karretjes en 50 bezorgers.

Geen bezorgkosten

In tegenstelling tot veel andere supermarkten, vraagt Picnic geen bezorgkosten. Voorwaarde is wel dat er tenminste voor 25 euro aan boodschappen wordt afgerekend. Daarnaast zijn de prijzen van de artikelen lager, omdat ze geen fysieke winkels hebben. Prima deal toch? Kun je niet wachten tot eind mei? Nieuwsgierige Deventenaren kunnen zich al aanmelden voor de wachtlijst.

Meer weten? Lees verder bij De Stentor.

adv.