Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meldingen van (jeugd)overlast flink gestegen: zo zit het in Deventer

Door Janneke Pol 25 september 2020

Je kent het wel: je loopt langs de Beestenmarkt, een skateparkje of plantsoen en je wordt begroet met harde muziek en een groep rondhangende jongeren. Afgelopen zomer kwam dit steeds vaker voor en werd meer jeugdoverlast gemeld. Onder jeugdoverlast schaart de politie elke melding waarbij wordt geklaagd over jeugd, zoals hangjeugd of geluidsoverlast. Baldadigheid of vandalisme valt daar niet onder. Hoe zit dat met de cijfers in Deventer?

In juni, juli en augustus werd landelijk ruim 43.000 keer geklaagd over jongeren. Vorig jaar stond de teller in dezelfde maanden op ruim 25.000 meldingen. Dat blijkt uit recente cijfers van de politie. Ook in Deventer nam de overlast toe. Waar er in de zomer van 2019 nog 205 meldingen van jeugdoverlast werden gedaan in onze stad, is dat deze zomer gestegen tot maar liefst 298 meldingen.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal meldingen van jeugdoverlast in Deventer van de zomer in 2017 tot zomer in 2020.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Meer burenruzies en geluidsoverlast

In de coronamaanden werd ook vaker melding gemaakt van burenruzies en geluidsoverlast, schreef de NOS in juli. Daarom gingen wijkagenten vaker de straat op. Geweld tegen handhavers en politie nam toen ook al toe. Dat zou volgens Liesbeth Huyzer, plaatsvervangend korpschef van de Nationale Politie, komen door het korte lontje dat mensen tijdens de coronacrisis hebben.

 

Veel voor weinig! 3 x aanbiedingen in Deventer

Als er geld te besparen valt, zijn wij er als de kippen bij. Daarom hebben we de allerbeste aanbiedi...
shoppen-kerst-korting

Glamour Day in Deventer! Hier shop jij zaterdag met korting

Ja, je hoort het goed: binnenkort shop je bij héél veel winkels met 20 procent korting. National Gla...
voornaam Deventer

Mag dat: je kind Deventer noemen?

Er zijn genoeg namen die je niet aan je kind mag geven. Scheldwoorden, gebruiksvoorwerpen of officië...

adv.