Jammer! Lunchroom de Noorman verdwijnt uit de Kleine Overstraat

Door Sophie Wassink 22 mei 2018

De populaire Scandinavische lunchroom De Noorman verdwijnt na 3 jaar uit de Kleine Overstraat. Deze week kun je voor het laatst genieten van het smørrebrød, de kaneelbroodjes en de huisgemaakte worteltaart. Aankomende zaterdag (26 mei) is de laatste dag dat de Noorman haar deuren opent. Maar er is een lichtpuntje in de duisternis voor de liefhebbers: De Noorman houdt niet op met bestaan.

Eigenaren Jurgen en Tove hebben na veel wikken en wegen het besluit genomen om de deuren van de Noorman te sluiten. Drie jaar geleden begonnen ze vol enthousiasme hun eigen zaak met Finse twist: “Het opbouwen van De Noorman was een feestje. Zo waren we in Deventer één van de eersten met het serveren van ontbijt. Het werd direct een groot succes, wat we niet hadden verwacht,” vertelt Jurgen.  “En o wat hebben we het leuk gevonden om te zien hoe onze Scandinavische smørrebrød en taarten in de smaak vielen, en wat waren we blij dat de sfeer al vanaf het begin zo gezellig, relaxt en gewoon leuk was!”

noormannen
Jurgen & Tove. Foto: De Noorman

Cateringbedrijf

Ondanks het succes en de goede sfeer vond het echtpaar de openingstijden wel een dingetje. “Want als je van alles wil, is het soms lastig om je aan de openingstijden te houden.” Daarom hebben Jurgen en Tove besloten om verder te gaan met de Noorman maar dan in de vorm van een cateringbedrijf. “Voor feesten, uitjes, bedrijfslunches of borrels.”

Pand

Wat er in plaats van de Noorman in het pand aan de Kleine Overstraat 41 komt, is nog de grote vraag. Er is inmiddels wel een nieuwe huurder gevonden die per 1 september wil openen. Mocht er meer nieuws zijn dan delen we dat uiteraard direct met jullie!

De Noorman sluit zaterdag 26 mei om 16.30 uur haar deuren.

De Noorman lunch

Nu gesloten08:30 - 16:30

Kleine Overstraat 41, Deventer

Bekijk meer:lunch

adv.