Ideaal: binnenkort kun je gratis je waterflesje vullen op het station in Deventer

Door Simone Groot Lipman 1 november 2018

Het is vast herkenbaar. Je moet je haasten om op tijd op het station te zijn om de trein te halen, kom je er daar achter dat je je flesje water niet hebt bijgevuld. Dom natuurlijk. Nu moet je flink betalen (want op het station is alles duurder) voor een flesje water voor onderweg. Maar komend jaar is dat voorbij!

De komende maanden (vanaf 2019) worden op 200 treinstations watertappunten aangelegd waar je gratis (gratis is een woord dat je niet zo vaak hoort bij de NS, dus pik in!) je waterflesje kunt (bij)vullen. Ook op station Deventer. Ideaal toch!

De NS doet dit om de reiziger tegemoet te komen, een gezondere levensstijl te promoten en om mee te helpen om het plastic afval te verminderen.

Voor eind 2019

Deze week is op het station in Alkmaar het eerste watertappunt geopend. Het is de bedoeling dat voor het eind van 2019 alle 200 waterpunten op hun plek staan. Dan zullen 9 van de 10 treinreizigers elke dag een waterpunt passeren. NS investeert ruim 3 miljoen euro om de watertappunten te realiseren en de komende 10 jaar te laten onderhouden.

En als het vriest?

Is het winter en vriest het dat het kraakt, dan zul je je flesje toch echt thuis moeten vullen of een paar euro extra mee moeten nemen. In de vorstperiode worden de watertaps verwijderd.

adv.