Holy Cow breidt uit met koffiehoekje

Door Simone Groot Lipman 7 december 2018

Cadeauwinkel Holy Cow is een zaak waar je blij van wordt. Kleurrijk, uniek en gezellig! Ze zitten al vijf jaar in een prachtig hoekpand in de Grote Overstraat. Ondernemers Emelie en Wilmar hebben al een vestiging in Twello, namen onlangs Moos Kids over, maar willen meer. Sinds een week hebben ze de winkel uitgebreid met een koffiehoekje en nog meer leuke producten.

Een deel van het pand van Engel & Bengel is opgevuld. Ze hebben een doorbraak gemaakt tussen de twee panden, waardoor ze er een ruimte van 70 m2 extra bij hebben. Emelie: ”Winkelen is steeds meer een beleving en daar willen wij op inspelen. Een koffiehoekje past daar perfect bij! We riepen het eigenlijk al vanaf het begin. Toen het pand hiernaast vrijkwam, dachten we: we gaan het gewoon doen!”

Holy Cow
Foto | indebuurt Deventer

Magazijn

In de winkel vind je sokken, cadeaus, sieraden, boeken, lampen en kleding. Van stoer en Scandinavisch tot lekker retro en kitsch. Vanaf het moment dat ze wist dat ze het pand kregen, is Emily extra gaan bestellen. ”Onbewust hoor, maar op gegeven moment kregen we zoveel binnen dat het hele magazijn inclusief de paskamers vol stonden met spullen. De merken die we al aanbieden, kunnen we nu een breder assortiment laten zien. Zo hebben we nu veel meer plek voor kleding van Tante Betsy.” Afgelopen tijd zijn er nog weer tien merken bijgekomen, maar Emily houdt de stand inmiddels niet meer bij. Ze verkopen meer dan 75 merken.

Foto's | indebuurt Deventer

Koffie

In de winkel kwam nog wel eens de vraag – vooral van mannen – of ze ook een bakje koffie hadden. Emelie: ”We hebben wel eens gedacht aan een statafel, maar het is al zo krap. Dan doe je het eigenlijk net niet. We wilden echt een hoekje creëren waar je lekker kunt zitten tussen het shoppen door. Holy Cow blijft een winkel en dit moet dan ook niet ten koste gaan van de zaak. Het is een verlengde ervan, maar wel met dezelfde sfeer. We geloven sterk in dit concept. Je ziet het bijna overal in de randstad, maar in Deventer nog vrij weinig. Het is dan ook grappig om het contrast te zien. Toeristen vinden dit vanzelfsprekend en als Deventenaren binnenstappen zijn ze compleet verrast.”

Ondernemen

Emelie is een echte ondernemersgoeroe. ”Ik moet mijzelf en klanten blijven uitdagen. Ik had het al precies in mijn hoofd (met name het behang!) en in iets meer dan een week klussen, zijn we al open gegaan. Ik krijg hier weer nieuwe energie van en dan blijf je dat ook uitstralen. Dat is het allerbelangrijkste. Het werkt verslavend en je krijgt een enorme kick wanneer je iets nieuws opent. Wie weet komt er ooit nog eens een derde vestiging. Bij ons weet je het nooit, het kan zo morgen gebeuren. We hebben altijd genoeg ideeën klaar liggen. En als het moment en de kans zich voordoet, pakken we die met beide handen aan!”


Meer over Holy Cow ontdekken?

Holy Cow cadeauwinkels

Vandaag gesloten

Grote Overstraat 49, Deventer

Bekijk meer:cadeauwinkels

adv.