Het Welle Terras staat weer op de kade! Serge: ‘We mogen weer buitenspelen’

Door Sophie Wassink 16 april 2019

Je weet dat de zomer in aantocht is als de buitenbar van de Tobbe weer op de Wellekade staat. Vanaf nu kan je hier, de hele zomer lang, weer terecht voor een koud biertje. Zonnebril op, voetjes omhoog en genieten geblazen. 

De stoeltjes staan klaar, de parasols wapperen in de wind en een paar levensgenieters genieten al weer van het uitzicht. Het Welle terras is terug van weg geweest en daar zijn wij blij om. We kunnen weer vakantie vieren in onze eigen stad.

Sinds 1988

Het Welle Terras keert sinds 1988 iedere zomer terug op de kade. “Mijn ouders zijn ooit begonnen met een paar witte plastic stoeltjes en een buitenbar, zo klein als onze toiletwagen nu”, vertelt onze barman van het jaar Serge Andrée. “Ik ben blij dat we weer open zijn. Het is stralend weer, de terrassen zitten overal bomvol. We mogen weer buitenspelen!”

Overburen

Voor het eerst dit jaar heeft het Welle Terras een overbuurman, het spiksplinternieuwe Stadsstrand. Voor ons hartstikke fijn, want nu kunnen we op twee plekken aan de rivier terecht voor een koud biertje. Voor de buitenbar op de kade misschien iets minder fijn. Al maakt Serge zich geen zorgen. “Ach concurrentie…Het zou ons aan het begin misschien een paar klanten kosten. Mensen zullen nieuwsgierig zijn naar de nieuwe plek aan de overkant. Maar ik weet zeker dat ze uiteindelijk weer hier terecht komen.”

Welle Terras
Welle Terras Foto | indebuurt Deventer

Live muziek

Ieder jaar probeert familie Andrée weer te vernieuwen en het terras een stukje mooier te maken. “We hebben dit jaar een nieuwe koffiehoek, dus verwacht verse koffie mét goede bonen. De kok is er weer vanaf 1 mei dus dan staat de hamburger, het sateetje en een vega-gerecht weer op de kaart. We gaan iets meer sfeer creëren door nieuwe, houten tafels neer te zetten én we willen muzikanten een plekje bieden om live muziek te maken. Gewoon akoestisch en ongedwongen.”

Het Welle terras is de hele zomer (bij goed weer) dagelijks geopend van 12.00 tot 01.00 uur. “Als het extreem koud is, of heel hard regent is iedereen uiteraard welkom bij de Alm 😉.”


Meer over Café Terras de Tobbe ontdekken?

Café Terras de Tobbe cafés

Nu gesloten12:00 - 01:00

Welle 20, Deventer

Bekijk meer:cafés

adv.