Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hé weekendganger! Dit kun je doen in Deventer

Door Janneke Pol 18 oktober 2019

De hele week het vuur uit je sloffen gelopen, gewerkt als een molenpaard of kun jij geen beeldscherm meer zien? Dan is het duidelijk tijd voor weekend! Ga je met de pootjes omhoog of heb je juist zin om eropuit te trekken? In dat laatste geval hebben we een paar leuke suggesties voor je. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

IJSTIJD! festival

ijsbaan-scheg
Foto | De Scheg

De Scheg staat in het teken van het nieuwe winterseizoen. Zaterdag 19 oktober organiseert de KNSB samen met De Scheg het IJSTIJD! festival. Een evenement om de schaatssport bij kinderen onder de aandacht te brengen. Kinderen kunnen dan ook gratis naar binnen en ontmoeten grote schaatshelden als Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en de gebroeders Ronald en Michel Mulder in levenden lijve. De ijsbaan is gewoon geopend voor recreatief bezoek. Waar? IJsbaan De Scheg. Zaterdag van 10 tot 17 uur. Kinderen kunnen gratis naar binnen, begeleiders betalen 2,95 euro.

Wandelen door herfstig Bathmen

herfst-deventer-diepenveen
Foto ter illustratie

De wandelaars maken als groep een tocht van ongeveer 8 kilometer. Gidsen nemen de wandelaars mee langs mooie plekjes door het Sallandse coulisselandschap in de omgeving van Bathmen. Tijdens de rust is er warme chocolademelk met iets lekkers. Let op, de tocht loopt over onverharde wegen en is voor wandelwagens en rolstoelen moeilijk begaanbaar. De wandeling start zondag om 13 uur bij Camping De Hoge Moât op Braakmanssteeg 6a in Bathmen. Deelname kost € 2,-.

Jazzorkest Vogeleiland

Jazz orkest
Foto|Facebook Deventer Jazzorkest

Het laatste evenement van dit seizoen op Vogeleiland staat in het teken van Jazzmuziek. Het Deventer Jazz Orkest, geeft zondag om 15.00 uur een openluchtconcert op het Vogeleiland. Het Deventer Jazz Orkest bestaat uit jazzliefhebbers van 20 tot 74 jaar en speelt repertoire uit het American Songbook, met af en toe uitstapjes naar blues en pop. De muzikanten worden vocaal ondersteund door Laura van Nijendaal en geleid door dirigent Edwin Neuteboom Spijker.

Blikproeverij in de kelder van Museum De Waag

Blik
Foto ter illustratie|Pexels

Lisa de Koning serveert amuses van verschillende blikproducten onder begeleiding van een drankje. Je ervaart hoe smaakvol producten uit blik zijn. Een deel van deze amuses bestaat uit een vrije interpretatie van de blikgerechten die door verschillende Deventer chefs zijn ontwikkeld ter viering van de tentoonstelling ‘BLIK. Van conserven tot kunst’. Museum De Waag zondag van 15:00 tot 15:30 uur. Entree is gratis voor museumbezoekers.

Herfstvakantie bij De Ulebelt

Herfst2
Foto|Pexels

Niet alleen in het weekend, maar gedurende de hele herfstvakantie zijn er leuke dingen te doen bij de Ulebelt. Hier staat de herfst centraal. Vanaf zaterdag loopt de ‘eikelactie’. Kinderen (ja, echt alleen kinderen) mogen eikels inleveren voor de varkens. Ze verzamelen de eikels in de tuin thuis, in het bos of elders en leveren die in bij de dierverzorgers van de Ulebelt. Elke kilo eikels, schoon èn droog, levert 10 ct op. De eikels zijn bedoeld als wintervoedselvoorraad voor de varkens, die zijn er dol op. De actie loopt totdat de 1.000 kilo bereikt is! Speciaal voor avontuurlijke kinderen is er op dinsdag 22 oktober een workshop Avonturenstok maken. Onder de deskundige begeleiding van Rogier Vogelzang van Crea Natura, gaan kinderen hun eigen avonturenstok maken en versieren. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zelfstandig meedoen, kinderen van 6 en 7 jaar nemen iemand mee als begeleider. De workshop begint om 14 uur, reserveren is verplicht, via de website van de Ulebelt. En wie zelf op ontdekking wil gaan, komt bij de receptie een spinnen-herfst-speurtocht ophalen (50 cent), met leuke opdrachten over het terrein. De jongste kinderen kunnen op ontdekking met een fotospeurtocht.

En verder:

DAVO1

Cheers! DAVO brengt een nieuw biertje uit (mét een goed verhaal)

Over precies een week kunnen we het proeven: Migaloo. Het is de naam van het allernieuwste DAVO-bier...

Mag dat? Lege verfpotten achterlaten in de afvalbak?

Nieuwe kleur op je deur, kozijnen strak in de lak of muurtje weer lekker fris gewit? Fijn zaterdagmi...

 

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Weer

adv.