Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gezellig! Deze dj’s komen naar Deventer tijdens 3FM Serious Request

Door Janneke Pol 2 december 2019

The Lifeline van 3FM’s Serious Request komt deze maand door Deventer. Dj’s Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen op 22 december de etappe vanuit onze stad. 

Estafette met z’n zessen

In totaal lopen er zes 3FM dj’s de route van The Lifeline. Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen starten gezamenlijk vanuit Goes om hun wandeltocht af te leggen naar eindpunt Groningen. Dit jaar wordt de route als estafette gelopen en wisselen de dj’s elkaar af bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren. Op 22 december is dus Deventer aan de beurt. Hier stopt Etappe 16 van de tocht. Dj’s Sander Hoogendoorn en Herman Hofman lopen vanuit Laren tussen 08:00 en 14:00 naar Deventer. Rond 14.00 uur nemen Mark en Rámon het stokje over voor Etappe 17, die van van Deventer naar Raalte gaat.

Lot van slachtoffers mensenhandel op de kaart

Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen vormen het derde en laatste duo van de actie. Zij lopen de route vanaf Kruiningen tot Rilland. Vervolgens van Roosendaal naar Zevenbergen, van Waalwijk naar Den Bosch, van Grave naar Nijmegen, van Dieren naar Zutphen en dus ook van Deventer naar Raalte. Daarna gaan ze verder van Hellendoorn naar Ommen, van Pesse naar Hooghalen. Mark en Rámon eindigen hun wandeltocht in Groningen.

The Lifeline zet zich in de week voor kerst in voor de slachtoffers van mensenhandel. De drie dj-teams zetten het lot van de slachtoffers van mensenhandel op de kaart door te voet van Zeeland naar Groningen te trekken. Ze maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties die luisteraars organiseren. Dit alles met één doel: het inzamelen van geld voor het Rode kruis.

 

adv.