Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gefeliciteerd! Bouwkunde krijgt opnieuw Bib Gourmand: ‘We koken voor onze gasten, niet voor de gids’

Door Janneke Pol 7 november 2019

Ook dit jaar behoort ‘ons’ Theater-restaurant Bouwkunde volgens Michelin én Gault Millau tot de beste restaurants van Nederland. Voor de tiende keer op rij kreeg dit restaurant de Bib Gourmand. Mede-eigenaresse Heleen Boom is blij: “We gaan voor een genoeglijke sfeer en betaalbare gerechten.”

Michelin beloont Bouwkunde voor de tiende keer op rij met de Bib Gourmand, als enige restaurant in Deventer. En daar zijn ze maar wat blij mee! “Trots en blij zijn wij dat wij de Bib Gourmand voor de 10e keer hebben ontvangen. Michelin geeft deze onderscheiding aan restaurants met een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding.” Voor mede-eigenaresse Heleen Boom is het een extra grote eer dat ook het wijnaanbod van Bouwkunde opnieuw erg goed beoordeeld is. “Samen met een collega zorg ik voor de wijninkoop. Hier verdiepen we ons ook echt in, onder andere door wijnreizen en -proeverijen.”

Champagne en boerenkool

Toch is het niet alleen smaak waaraan de gerechten met bijpassende wijn moeten voldoen. “Het moet bij ons ook betaalbaar blijven en we willen een genoeglijke sfeer creëren. Wij koken echt voor onze gasten en niet speciaal voor een plaatsje in de gids”, zegt Heleen. “We doen ons best om onze eigenheid te behouden en haken niet aan bij hypes.” Want vegetarisch koken? “Dat deden we al lang. Net als dat we al honderd jaar met biologische producten werken.” Hoe team Bouwkunde het gevierd heeft? “We hebben eerst een fles champagne opengetrokken, voor bij de boerenkool”, lacht Heleen. Naast de Bib Gourmand gids heeft ook het blad Lekker het Theater-restaurant Bouwkunde opgenomen in de beste 500 restaurants van Nederland.

Eating

Skaft’n? Dit eten we vandaag in Deventer dialect

Wat 'dodderig vandage' (loom of hongerig)? Misschien moet je even de kast in voor eerpel om deurmeka...

adv.