Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen festijn dit jaar maar wel een boek: ‘Deventer ademt Dickens’

Door Janneke Pol 2 november 2020

We moeten het dit jaar stellen zonder Dickens Festijn, maar helemaal zonder hoeven we niet te zitten. Eind november verschijnt het boek ‘Deventer ademt Dickens’: een bijzonder jubileumboek met 50 persoonlijke en openhartige verhalen en foto’s van personen die betrokken zijn bij het Dickens Festijn in Deventer. 

Van bewoners tot acteurs, van koorleden tot mensen achter de schermen. Steffie Schoemans en Arnold Joost legden verhalen achter 30 jaar Dickens in woord en beeld vast. Het resultaat is een indrukwekkend boek met prachtige beelden en bijzondere, ontroerende en grappige verhalen over de verbinding van mensen met een evenement als het Dickens Festijn. 

Deventer ademt Dickens

Deventer ademt Dickens’ gaat over kind zijn in een grote mensendroom. Over beperkingen van het ouder worden, geluk en tegenslag, snoepgoed en punch en over kunst en creativiteit. Maar bovenal over heel veel plezier, saamhorigheid,  betrokkenheid en passie. Het boek laat zien hoe een klein initiatief van Emmy en Jan Strik rondom de eerste kerstkoopzondag in de Walstraat is uitgegroeid tot een alom gerespecteerd cultureel evenement, en een toeristische trekpleister die garant staat voor zo’n 125.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

“Op deze manier gaat ook in 2020 Dickens niet zomaar voorbij.”

Niet eerder is het Dickens Festijn in Deventer, een evenement dat al drie decennia nadrukkelijk onderdeel uitmaakt van de stad en haar bewoners, vastgelegd in een dergelijke uitgave. De organisatie van het Dickens Festijn is er blij mee en trots op het eindresultaat. “Op deze manier gaat ook in 2020 Dickens niet zomaar voorbij.”

Exemplaartje scoren?

Het boek telt 152 pagina’s en is een uitgave van de organisatie van het Dickens Festijn. Vanaf 26 november is het boek voor € 14,95 te koop bij o.a. boekhandelaren in Deventer en de Deventer VVV Winkel (Brink 89).

Leontien van Moorsel

Leontien van Moorsel fietst en herdenkt vanuit Deventer: ‘Meer aandacht voor herinneren, juist nu’

Voormalig profwielrenster Leontien van Moorsel fietste vanaf 19 oktober door alle provincies in Nede...
mist

Spookachtig! Toen het heel mistig was in Deventer

Een weersverschijnsel dat helemaal past bij november én natuurlijk bij Halloween: die spookachtige m...
weekend-winter-herfst-cafe

Hallo november! 5 x dit lazen jullie afgelopen maand het liefst op indebuurt

De tijd vliegt als je het leuk hebt! November staat voor de deur, tijd om terug te blikken op de maa...

adv.