Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! Bij deze pluktuin kun je nu een abonnement nemen

Door Janneke Pol 7 september 2019

Een moestuin waar je zelf alleen maar hoeft te oogsten. Dat is mogelijk bij zelfoogsttuin De Nieuwe Akker, ook kun je hier nu een oogst-abonnement afsluiten.

Tijdens de open  dag op zondag 8 september kan de tuinder je alles vertellen over de mogelijkheden bij deze pluktuin. Naast biologische groenten en fruit kun je hier ook je eigen verse bloemenboeket plukken. Bij de Nieuwe Akker kun je plukken via een abonnement. Door een oogstaandeel te kopen, kun je zo het hele seizoen genieten van wat de akker te bieden heeft. Het oogstseizoen begint in mei en loopt tot maart in het volgende jaar. Je kunt met een abonnement starten wanneer je wilt. Je mag oogsten wanneer het je zelf uitkomt, en zoveel je per maaltijd nodig hebt. “Ik teel ruim, maar zal wel een indicatie voor de hoeveelheid te oogsten groenten aangeven. Wat overblijft, wordt alsnog verdeeld”, zegt tuinder Jan-Jaap Scholten.

Even tot rust komen

Wat er verder te doen is tijdens deze open dag? Neem een kijkje in de bijenkast met uitleg van de imker, proef soep van de geoogste groenten. Kinderen kunnen broodjes bakken boven het kampvuur. Grote kans dat je hier even helemaal tot rust komt. En de entree? Die is gratis. Meer informatie vind je op www.nieuweakker.nl 

Weekend

Yes, weekend! Dit staat er op de planning in Deventer

Kom maar door met dat weekend! In Deventer staan er namelijk genoeg leuke dingen op de planning die ...
Heilig Hartkerk4 (2)

Deze school vestigt binnenkort in de Heilig Hartkerk en zo gaat dat eruit zien

Nu is de enorme kerkdeur nog geblokkeerd door grote containers, maar de bedoeling is dat de kerk zo ...
Geld

Money, money, money! Zoveel geven Deventenaren aan de deurcollectant

Deventenaren zijn weer thuis en dus leent september zich perfect als collectemaand. Maar hoe weet je...

adv.