Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fantastisch! Deze chefs koken speciaal voor patiënten in het Deventer Ziekenhuis

Door Janneke Pol 28 januari 2020

Tachtig patiënten van het Deventer Ziekenhuis konden maandag genieten van een luxe koud lunchgerecht. Het concept ‘Smaakmakers’ brengt namelijk iedere maand andere Deventer chef-koks naar het ziekenhuis.

Deze maand verzorgden chef-koks Nout Schram en Gerwin Hulshof van Huis Vermeer een culinair hoogstandje voor de patiënten. Op het menu? Een koud lunchgerecht bestaande uit een combinatie van gerookte paling met biet.

Chef-koks van Huis Vermeer Gerwin Hulshof (links) en Nout Schram. Foto|Deventer Ziekenhuis
Waarom Nout en Gerwin hieraan meedoen? “Het is natuurlijk leuk om te koken in een andere omgeving en nieuwe mensen te leren kennen”, zegt Nout. “Het belangrijkste punt was natuurlijk omdat je mensen gaat blij maken die het absoluut niet zien aankomen en verwachten, want lekker culinair eten, daar ga je niet voor naar een ziekenhuis”, legt hij uit.
De koks mochten gelijk even meelopen en -kijken met de verpleging. “We kregen een kijkje achter de schermen en daardoor kregen we niets dan  respect voor het werk wat de mensen daar allemaal doen.”

Even vergeten

“Toen we eenmaal aan het uitserveren waren zag je dat de mensen echt even waren vergeten waarom ze daar waren in het ziekenhuis en gewoon lekker even gingen kletsen, wat eten en even een moment afleiding hadden aan ons”, zegt Nout.

Ze serveerden een gerechtje met rode biet en gerookte paling. “Niet een heel standaard combinatie, heel veel van de oudere mensen wilden het eerste even zien”, lacht Nout. “Toen ze zagen dat het er toch wel leuk en lekker uitzag, wilden ze wel proeven. Nou,  alle gerechtjes zijn ook op gegaan hoor!”

Foto|Deventer Ziekenhuis

Zelf proeven?

Liep het water in je mond toen je de foto’s zag? Geen paniek! Het gerechtje staat nog dit voorjaar op de kaart bij Huis Vermeer. Lees hier alles over de Smaakmakers in het Deventer Ziekenhuis.

 

Ingrid is predikant in de Lebuïnuskerk: ‘Weinig mensen weten van deze crypte’

Ingrid de Zwart (63) is predikant in de Lebuïnuskerk. "Als zestienjarige werd ik geïnspireerd door e...

7 x hier eet je voor minder dan een tientje in Deventer

Wat is uit eten toch heerlijk! Soms heb je alleen niet zoveel geld (over) voor een lekker dinertje. ...
Liefde Valentijnsdag in Deventer

Valentijnsoproep! Aan wie wil jij de liefde verklaren?

Wij houden van valentijn! De dag van de liefde, de dag waarop je je liefje en dierbaren laat weten w...

Binnenkijken bij Chantal: ‘We schreven ons in voor dit project zonder dat we het hadden bezocht’

Sinds anderhalf jaar woont Chantal (33) samen met man Wouter en zoontje Lukas in Steenbrugge. De ove...

adv.