Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eus wint award voor mooiste nachtprogramma op de radio

Door Simone Groot Lipman 29 januari 2019

Go Eus! Deventenaar Özcan Akyol is in de prijzen gevallen met zijn radioprogramma ‘Onze Man in Deventer’. Dinsdag kreeg hij De Nachtwacht Award uitgereikt door Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door.

Dit is een radioprijs voor dj’s die voor de nachtbrakers, nachtwakers en nachtwerkers de mooiste radio maken. Het is een publieksprijs, dus het blijkt dat Eus gewild is onder de luisteraars. Hij weet met zijn eigen stijl lezers, kijkers en nu ook via de radio de luisteraars te bereiken. Eus won van Martijn Kolkman (Qmusic), Nachtzuster (Omroep Max/ NPO Radio 1), Nooit Meer Slapen (VPRO/ NPO Radio 1) en RickvanV Doet 2 (Powned/ NPO Radio 2).

Thuis in Deventer

Het nachtprogramma van Eus kreeg de meeste stemmen. Özcan is blij verrast met deze prijs laat hij weten aan Matthijs in De Wereld Draait Door. ”Het is niet niks om te winnen van Nachtzuster. Een fenomeen. Net als het radioprogramma Nooit Meer Slapen. En ik maak het programma nog niet eens zo lang. Ik ben dankbaar dat ik het thuis in Deventer mag maken en niet in Hilversum of Amsterdam. Ik wil de mensen bedanken die trouw naar mij luisteren en fan zijn. En natuurlijk mijn vriendin, want zij en de kids liggen gewoon te slapen, terwijl ik het programma maak!”

Onze man in Deventer

Schrijver en columnist Özcan Akyol presenteert iedere zaterdagnacht (00:00 tot 02.00 uur) het interviewprogramma Onze Man in Deventer, live vanuit zijn woonkamer in de historische binnenstad van Deventer. Hij gaat zijn interesse in de gast botvieren met een reeks vragen en overpeinzingen. Eus is een nieuwsgierige vriend, die soms ook een tikkeltje brutaal is. Dit leidt tot zeer persoonlijke gesprekken op de radio.

Het is de eerste keer dat hij namens Spreekbuis.nl de ronde glazen award uitreikte. De award is vernoemd naar het TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op radio 1 en 2 te beluisteren was.

adv.