Jummie! Er komt een nieuwe lunchroom in het pand van De Noorman

Door Simone Groot Lipman 12 juli 2018

Begin juni sloot de populaire Scandinavische lunchroom De Noorman na 3 jaar haar deuren, zij zullen nu doorgaan met evenementen en cateringactiviteiten. Maar no worries: er komt iets nieuws in het pand. Lunchroom De Brunchzaak opent hier in september!

De nieuwe huurders van het pand, Jordy en Mandy, nemen het interieur, de locatie en de inboedel over, maar gaan wel een eigen concept neerzetten. En daar hoort natuurlijk een nieuwe naam bij! ”De naam hadden we vrij snel. Breakfast + Lunch = Brunch! Het is precies het gevoel van een ‘zondagochtend’ aan een grote tafel met een broodje van dit en een broodje van dat. We zeiden ook altijd tegen elkaar: zullen we naar dat ene brunchzaakje gaan. Dus dat moest hem worden”, vertelt Mandy.

Nieuw concept

In de nieuwe lunchroom bieden zij een brunch aan in de vorm van een proeverij van verschillende ontbijt en lunchgerechten. Jordy: ”We hebben gemerkt dat de grens tussen ontbijt en lunch steeds meer is vervaagd, zo is dit concept geboren. Denk aan wit, bruin en desem brood – afkomstig van Oxerbrood uit Epse – met seizoensgebonden beleg.” Wat er nog precies op de menukaart komt te staan, moet nog besloten worden. Mandy vertelt verder: ”Onze vrienden en familie zijn ons testpanel. Maar we serveren vooral wat we zelf lekker vinden, dat is wel een belangrijke eis. Uiteraard komen ook huisgemaakte taarten, denk aan worteltaart, brownies en appeltaart.”

Eigen zaak

Het begon allemaal dit jaar toen ze op reis waren in Australië. Jordy: ”We waren in veel koffietentjes en lunchrooms geweest en het kriebelt bij mij al langer om wat voor mijzelf te beginnen. Dus toen we terug kwamen zijn we om ons heen gaan kijken. We zochten een pand waar we konden beginnen naast ons bestaan en werk. Ik zal 1 dag in de zaak gaan werken en houdt mij bezig op de achtergrond (financiën), Mandy zal 3 dagen in de week er staan en mijn moeder ook. Toen kwamen we al snel De Noorman tegen, een mooie plek en al de juiste uitstraling. We komen zelf uit Apeldoorn, maar we vinden dat Deventer een leukere binnenstad heeft. Het is lekker knus en heeft meer sfeer, Apeldoorn is vooral praktisch.”

Natuurlijk

Ze nemen het interieur over, maar zullen er wel een eigen touch aan geven. Jordy: ”Het interieur zal een frisse uitstraling krijgen met veel planten, houttinten, lichte kleuren, sierlijke letters op een krijtbord achter de bar. Gasten kunnen bij ons plaats nemen in de lunchroom of afhalen.” Een spannende periode voor het jonge ondernemende stel. Mandy: ”Het spannendste is de opening en vooral onze allereerste klant die zal gaan betalen voor onze producten. We kunnen niet wachten!”

En wij ook niet! Naar verwachting zullen ze dinsdag 4 september 2018 open gaan.

adv.