Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Engel X Bengel op de Brink is open en zo ziet het eruit

Door Simone Groot Lipman 4 oktober 2018

Engel X Bengel op de Brink is open! Er is flink geklust en verbouwd en het pand is helemaal gestript. De plek waar ooit eetcafé Orange zat, maar daar is nu niks meer van te zien. Het restaurant is stijlvol en stoer ingericht. We mochten alvast een kijkje nemen.

Wat een fijn gezicht als we de Brink op lopen. Geen dode hoek en lelijke serre, maar een hip en eigentijds restaurant. Het is qua ruimte zeker het dubbele als het vorige pand in de Grote Overstraat. Met 50 zitplaatsen boven en 20/30 beneden en nog eens 90 zitplekken buiten. ”Het was een dof pareltje wat nodig opgepoetst moest worden”, vertelt Hans. ”Want juist de serre maakt het pand!”

Engel X Bengel

Als we binnenstappen komen we gelijk terecht in een soort vintage hoekje. ”Het is industrieel met design tinten. Veel hout materiaal, zoals boomstam tafels in combinatie met Deens design. Echt van deze tijd. In de Randstad zie je het overal, hier nog niet. Dus wil ik graag de eerste zijn”, grijnst eigenaar Hans Buitenhuis. Vanaf nu is het Engel X Bengel. Boven is het bijvoorbeeld een heel andere sfeer dan beneden, maar toch past het bij elkaar.

engel-x-bengel
Foto | indebuurt Deventer

Internationale keuken

En qua eten? Ook dat is anders. Het restaurant is van de traditionele Frans/Nederlandse keuken over gegaan naar de internationale keuken. De menukaart is flink uitgebreid. ”We hebben sushi op de kaart staan en hebben nu ook wat voor bij de borrel. Ook hebben we meer vegetarische gerechten en je kunt hier zelfs vegan eten.” Toch kun je ook hier nog terecht voor de vertrouwde varkenshaas, burger en de risotto maar dan met een twist.

‘Het was een dof pareltje wat opgepoetst moest worden’

A locatie

Eigenaar Hans Buitenhuis is vier jaar geleden begonnen met (toen nog) Engel & Bengel en had maar één doel: doorgroeien naar deze locatie. Hans: ”Ik hoef je eigenlijk niet uit te leggen dat dit de perfecte locatie is. Het is in de loop, in het zicht, op de hoek. Samen met mijn compagnon Fahri Keten (van de Murphy’s) kunnen we het mogelijk maken”, vertelt Hans enthousiast. Wij zijn ook heel blij!

Even verder binnengluren? Bekijk de andere foto’s:

Foto | indebuurt Deventer
Foto | indebuurt

Meer over Engel X Bengel ontdekken?

Engel X Bengel restaurants en horeca

Geopend11:00 - 00:00

Brink 7, Deventer

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.