Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten over Open Monumentendag 2019 in Deventer

Door Janneke Pol 13 september 2019

Op zaterdag 14 en zondag 15 september staan er deuren open waar je normaal niet zomaar naar binnen mag. Het is Open Monumentendag! Alles wat je moet weten over dit bijzondere evenement zetten we voor je op een rij.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Zo laat gaan de deuren open

Lebuïnuskerk

De meeste locaties zijn zaterdag van 10 tot 17 uur te bezoeken. Op zondag gaan de gebouwen om 12 uur open. Let op: niet alle gebouwen zijn zowel zaterdag 14 als zondag 15 september geopend. Voor specifieke tijden is het aan te raden de planning van het betreffende gebouw te bekijken.

Gratis toegang

Museum De Waag
Foto| Museum De Waag

Het fijne van dit evenement? Het is helemaal gratis. Ook is een museumbezoekje, waar je normaal gesproken tickets voor koopt, op deze dagen vaak gratis. Het kan wel voorkomen dat je een kleine bijdrage betaalt voor een rondleiding. In Deventer zijn er ook JuniorGidsen die buiten op hun eigen manier doorlopend in korte rondleidingen (15 min.) vertellen over de geschiedenis van het Lamme van Dieseplein bij Museum Geert Groote Huis.

Niet alleen gebouwen kijken op Open Monumentendag 2019

Brink-Herfst-2018

Open Monumentendag is meer dan gebouwen bekijken in Deventer. Zo staan er naast de Waag vier kassen. In één van de kassen worden archeologische vondsten gepresenteerd. In de andere 3 kassen realiseren 3 kunstenaars een tijdelijke installatie. Kunstenlab en Archeologie Deventer hebben bij het thema ‘plekken van plezier’ de invalshoek stadsmest gekozen.

Nacht van Goud

Op zaterdag vormen 15 bijzondere locaties in de stad het podium voor dans, verhalen, muziek en theater. Om 21.00 uur gaan de deuren van de locaties open en ieder half uur (21.00, 21.30, 22.00 en 22.30 uur) start er een voorstelling van 15 minuten. De locaties zijn onder andere De Oude Mosterdfabriek, De Hip, de kelder van de Vrijmetselaarsloge en museum De Waag. Je kunt gratis naar binnen, maar vol is vol.

zeilschip
Foto| indebuurt Deventer

Korenlint

Er is nog meer muzikaliteit in de stad. 12 Deventer koren treden op in 12 open monumenten. De amateurkoren en vocale ensembles trekken van de ene naar de andere markante erfgoedlocatie in de binnenstad. Elk koor treedt op in 3 verschillende locaties en de optredens duren 30 minuten. Korenlint geeft een muzikale dimensie aan het thema ‘plekken van plezier’.

Klassieke schepen

Vanaf de Wellekade kun je doorlopend vaartochtjes maken in klassieke schepen. Wat dacht je van een tjalk uit 1893 tot een visserijschip uit 1948 en een directiescheepje uit 1910?

Hier kun je naar binnen tijdens Open Monumentendag 2019

lebuinuskerk

Ruim veertig deuren openen zaterdag en zondag om jou een kijkje aan de binnenkant te geven. Van de Atheneumbibliotheek tot de Bergkerk en van de Dorpskerk in Bathmen tot de Bolwerksmolen. Er zijn doorlopende rondleidingen en op verschillende plekken zijn er muzikale optredens. Raadpleeg het programmaboekje voor de lijst van alle deelnemende monumenten en overige informatie over het evenement.

En verder:

Weekend

8 x dit kun je komend weekend doen in Deventer

Het belooft een stralend weekend te worden. Niets houdt ons dan ook tegen om er lekker op uit te gaa...

Dit koop je in Deventer voor maximaal 150.000 euro

Zit jij middenin een huizenjacht in Deventer en ben je op zoek naar een woning voor maximaal 150.000...
Scheiding

Percentage gescheiden inwoners stijgt in Deventer

Het is de 'Dag van de scheiding' vandaag. Moeten we dat vieren? Nee. Wel hebben we wat cijfers over ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.