Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is er nieuw op Dickens Festijn 2018 in Deventer

Door Simone Groot Lipman 11 december 2018

Het Bergkwartier wordt zaterdag 15 en zondag 16 december 2018 voor de 28ste keer omgetoverd tot de 19e eeuwse Engelse stad zoals beschreven in de boeken van Charles Dickens. Het blijft leuk om naar bedelende kinderen en deftige dames en heren te kijken. Maar dit jaar is er ook wat nieuws!

Meer dan 100.000 bezoekers staan te trappelen om de 950 personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver te bewonderen. Het festijn vindt plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. Deftige heren op hoge fietsen banen zich een weg door de smalle straatjes, Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur en kantoorklerken snellen zich vooruit. Nu volgt er ook een ‘zwarte kant’ van Charles Dickens.

Gevangenis

Het lege plekje achter de Hip is opgevuld! ”We hadden al langer de wens een gevangenisachtige omgeving te maken. Het pleintje achter de Hip leent zich daar uitstekend voor. Er is al een hek. Vijftien acteurs gaan daar een gevangenis uitbeelden. Het is een plek waar je niet wezen wilt, maar waar je als bezoeker echt langs zal moeten”, vertelt Anjo de Bont van de VVV tegen de Stentor.

dickenshouse-dickens
Foto | indebuurt Deventer

Dickenshouse

In de Bergstraat komt er een kijkdoos. Een van de tijdelijke leegstaande historische panden van NV Bergkwartier mag ingericht worden. Een heus Dickenshouse. Het wordt de schrijfkamer van Dickens en iedereen kan er naar binnenkijken. Verder zijn er een paar nieuwe acts bedacht. Geen kolenrapertjers, maar wat zeg je van een bedelgroep die bezoekers komt omsingelen. Je bent gewaarschuwd!

Lees meer hierover in De Stentor.

adv.