Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dickens Festijn gaat definitief niet door: dit is er straks wél te zien in Deventer

Door Janneke Pol 7 september 2020

Deze zagen we van ver aankomen en nu is het definitief bevestigd. Het Dickens Festijn gaat dit jaar niet door. Pas in december 2021 zul je weer figuren uit Dickenstijd in de stad aantreffen. Het betekent gelukkig niet dat die bekende sfeer helemaal wegblijft uit Deventer.

Het jaarlijkse Dickens Festijn in Deventer gaat dit jaar vanwege het coronavirus niet door. Evenementenbureau dEVENTer, eindverantwoordelijke en organisator van het evenement, heeft dit besluit in goed overleg met Emmy en Jan Strik, helaas definitief moeten nemen. Het Dickens Festijn in het Bergkwartier zou op zaterdag 19 en zondag 20 december plaatsvinden.

Niet haalbaar

“Belangrijkste reden is dat grootschalige publieksevenementen alleen door mogen gaan als de gezondheid en veiligheid gegarandeerd kunnen worden en iedereen zich kan houden aan 1,5 meter afstand”, laat de organisatie weten. “Dat is tijdens het Dickens Festijn met duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, honderden personages, bewoners, artiesten, koren, figuranten en deelnemers, tientallen medewerkers en vrijwilligers en het historische Bergkwartier, met haar smalle straten, niet haalbaar.”

Geen kerstconcerten

Ook de jaarlijkse kerstconcerten van ‘Deventer Kerststad’ in dat weekend gaan niet door. “Bij gezondheid en veiligheid gaat het ook om de maatschappelijke en sociale aspecten. De organisatie maakt zich sterk voor de zogenaamde code Inclusiviteit. Dit betekent dat evenementen alleen doorgaan, als iedereen daar aan kan en mag deelnemen. dEVENTer is zich bewust van de culturele, sociale, maatschappelijke en economische impact, en vindt het zeer spijtig dit besluit te moeten nemen.”

Dit is er wel in Deventer

Toch wordt er alles aan gedaan om de gezellige sfeer te creëren onze stad. “Het monumentale Bergkwartier wordt begin december dit jaar wel sfeervol versierd met kerstbomen en guirlandes in Dickens-stijl. Bovendien verschijnt dit najaar het boek ‘Deventer ademt Dickens’: een bijzonder boek op initiatief van Steffie Schoemans met 50 persoonlijke en openhartige verhalen en foto’s van personen die betrokken zijn bij het Dickens Festijn in Deventer. Daarnaast richten we het positieve vizier op volgend jaar: de dertigste editie van het Dickens Festijn op zaterdag 11 en zondag 12 december 2021, een jubileum!” 

Sandra is de eerste tandenbleker in Deventer: ‘Hier geen spierwitte Gerard Joling smile’

Jaloers als jij een spierwitte tandpasta-smile op televisie voorbij ziet komen? Vanaf vandaag kun je...
Parentshouse

Mooi nieuws: het eerste Parentshouse van Deventer is gevonden en hier staat ‘ie

Het eerste Parentshouse van Deventer opent haar deuren. Per 1 oktober kunnen ouders in een scheiding...
website van het jaar

indebuurt is genomineerd voor Website van het Jaar: help ons winnen en stem

Normaal brengen wij nieuws over Deventenaren of Deventer, dit keer komt het uit eigen koker. indebuu...

adv.