Deventer Stadsfestival 2019: eerste namen en nieuwe locatie bekend

Door Simone Groot Lipman 12 maart 2019

Jaa, wat hebben we hier zin in! Het Deventer Stadsfestival heeft de eerste namen voor de editie van 2019 bekend gemaakt. Onder andere Nielson, Lil Kleine, Dirty Daddies, Chivv, Poke, Snelle, Navarone en Dirk Scheele komen op zaterdag 13 juli 2019 naar het evenemententerrein aan de Roland Holstlaan in Deventer. 

Ja, je leest het goed. Geen Deventer Stadsfestival in het Rijsterborgherpark dit jaar, maar een nieuwe locatie omdat het festival inmiddels zo groot is geworden. Wees er wel snel bij, want het evenement was vorig jaar volledig uitverkocht.

stadsfestival-2018
Foto | indebuurt Deventer

Programma

Het programma wordt ook dit jaar verdeeld over vier podia welke deze editie allemaal overdekt zijn. De eerste namen liegen er niet om met Nielson en Lil Kleine. The Dirty Daddies hebben menig festival al op de kop gezet en staan garant voor een feestje en rapper Snelle (uit Deventer) die onlangs een gouden plaat in ontvangst nam kan natuurlijk ook niet in de line-up ontbreken. Navarone kennen we ook uit het televisieprogramma The Voice of Holland, waarin de band tot de finale schopte. Dirk Scheele zal als openingsact een kindervoorstelling verzorgen. De komende tijd wordt het programma aangevuld met nog ongeveer twintig (!) namen.

deventer stadsfestival
Foto | Facebook Deventer Stadsfestival

Nieuwe locatie

De eerste drie edities van het Deventer Stadsfestival werd in het Rijsterborgherpark georganiseerd. Daar staat de gemeente geen festivals en andere grote evenementen meer toe. Festivaldirecteur Maurice Endeman: ”Met tienduizend bezoekers afgelopen jaar zijn we uit ons jasje gegroeid. Om het monumentale park te ontzien en veiligheid te kunnen blijven waarborgen, is in samenspraak met de gemeente Deventer gekozen om uit te wijken naar de evenementenlocatie aan de Roland Holstlaan. Een plek die uiterst geschikt is voor ons evenement en waar wij ook flink in zullen investeren om het om te toveren tot sfeervol festivalterrein.”

Kaartverkoop

Tickets voor het Deventer Stadsfestival zijn vanaf donderdag 14 maart beschikbaar via de website en alle Primera winkels in Nederland. Er zijn tweeduizend Earlybird kaarten beschikbaar voor €19 per stuk. Nieuw dit jaar zijn de jeugdtickets, beschikbaar voor jeugd tot en met 17 jaar voor slechts €12,50. Kinderen onder de 1.40 meter hebben net als afgelopen jaren geheel gratis toegang.

adv.