Tof! Dit Deventer restaurant scoort hoog in Franse restaurantgids

Door Simone Groot Lipman 5 december 2018

Restaurant Bouwkunde heeft een plek bemachtigd in de prestigieuze Franse restaurantgids Gault Millau. Maandag kwam de culinaire gids uit. In korte tijd is dit de derde vermelding. Zo werden ze dus genoemd in Gault Millau, maar ook in de Lekker en Bib Gourmand gids. Chapeau!

Als enige Deventer restaurant wist Bouwkunde – het restaurant van Pieter van de Pavoordt en Heleen Boom – een plekje te bemachtigen in deze gidsen. In alle drie de gidsen was de toonzetting uitermate positief.

Stoer en elegant

Het restaurant van Pieter en Heleen wordt genoemd om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding . Lekker, verzorgd eten voor een betaalbare prijs in een informele setting. Daarnaast wordt steevast de prachtige en uitgebreide wijnkaart genoemd. Een specialisme van Heleen met haar assistent-sommelier de jonge ambitieuze Sjoerd Vunderink. De keuken die onder verantwoordelijkheid van Pieter in de dagelijkse gang van zaken geleid wordt door Nickey Vlierhuis wordt geroemd om de smaakvolle gerechten met een eigentijdse twist, stoer en elegant tegelijkertijd.

Prijs-kwaliteit

Heleen: ”Wij zijn uiteraard erg blij met deze mooie vermeldingen in deze toonaangevende restaurantgidsen. En bij alle drie wordt de prijs-kwaliteit geroemd. En ook nog als favoriet restaurant van de redactie van de Gault Millau! Een groot compliment.”

heleen-bouwkunde

Restaurant en Theater Bouwkunde wint award voor Wijnkaart van het Jaar 2018

Restaurant en Theater Bouwkunde in Deventer wint de Wijnkaart van het Jaar 2018 volgens GaultMillau ...
restaurant-bouwkunde

Deze twee Deventer restaurants staan in de Lekker 500

Elk jaar bladeren we gretig door de onafhankelijke restaurantgids Lekker die de 500 beste restaurant...

Meer over Restaurant en Theater Bouwkunde ontdekken?

Restaurant en Theater Bouwkunde theaters

Nu gesloten15:00 - 18:00

Klooster 2-4, Deventer

Bekijk meer:theaters

adv.