Deventenaar Thomas Krol wereldkampioen op 1.500 meter

Door Simone Groot Lipman 10 februari 2019

Thomas Krol grijpt de wereldtitel op de 1500 meter. De 26-jarige Deventenaar pakte zondag goud op het WK afstanden in Inzell op de 1.500 meter. ”Ongelooflijk, het is niet te beschrijven.”

Thomas Krol is kampioen. Hij won de 1.500 meter in een razendsnelle tijd van 1.42,58 minuten. ”Bijna onmogelijk, deze tijd”, zegt Mark Tuiert over de race van Thomas in de studio. Hij versloeg de grote titelfavoriet Denis Joeskov (1.43,20) en Sverre Lunde Pedersen (1.43,16). Kjeld Nuis werd verrassend vijfde.

Thomas Krol-WK-anp
Foto | ANP

Wereldtitel

Thomas pakte zaterdag al het zilver op de 1.000 meter, achter Kai Verbij. De twee vrienden gunnen elkaar de titels. ”Natuurlijk had ik gisteren ook willen winnen, maar ik ben blij voor Kai. Het is ongelooflijk dat we allebei een wereldtitel pakken”, vertelt hij in interview tegen NOS.

Winnaar

Krol versloeg in een rechtstreeks duel drievoudig wereldkampioen Joeskov. ”De afgelopen vier jaar heb ik zo vaak tegen ‘de winnaar’ geschaatst in een rit. En nu ben ik de winnaar. Het ging bijna als vanzelf vandaag. De snelheid ging ongelooflijk makkelijk. Ik wist dat ik supergoed in vorm was, mijn 1.000 meter was ook goed. Nu win ik precies op het goede moment. Ik ben er heel blij mee!”

thomas-krol-goud-wk-anp
Foto | ANP

Meer over

Nieuws Sport

adv.