Dennis van der Geest komt naar Deventer en wel hierom

Door Simone Groot Lipman 20 januari 2019

In een nieuw televisieprogramma ‘Een Goede Buurt’ op SBS 6 gaat presentator Dennis van der Geest op zoek naar mensen in de buurt om problemen te kunnen oplossen. Nu zoekt hij buurthulp voor een jonge moeder uit Deventer die in de problemen zit!

In het programma gaat het om grote of kleine problemen uit het dagelijkse leven, in het gezin of andere zaken, die je niet in je eentje kunt oplossen. Geen paniek: Dennis van der Geest helpt je uit de brand en gaat met je op zoek naar de juiste mensen in de buurt om je leven weer op de rit te krijgen

Mantelzorger

In deze aflevering helpen ze een alleenstaande moeder uit de wijk die fulltime mantelzorger is van haar gehandicapte zoon. Zij heeft geen familie of netwerk om op terug te vallen en zit er momenteel echt even doorheen. Het zou voor haar fantastisch zijn als ze meer mensen uit de buurt kent die haar af en toe zouden kunnen helpen zodat ze haar aandacht ook op haar jongste zoontje en zichzelf kan richten om even op te laden. Zij heeft bijvoorbeeld concreet iemand nodig die af en toe een klusje voor haar in huis kan verrichten, omdat het haar zelf niet lukt. Of mensen die met haar en haar zoons af en toe iets leuks kunnen doen. Daarom zoeken ze (buurt)hulp!

Buurthulp

Dennis laat weten in een brief: ”Ik begrijp dat niet iedereen in staat zal zijn zelf hulp te kunnen bieden, maar alleen al uw aanwezigheid kan voor deze persoon een groot verschil maken. Het is voor diegene natuurlijk al best spannend zich bloot te geven, dus wanneer een grote groep buurtbewoners hun gezicht komt laten zien, zal dit al een steuntje in de rug zijn.”

Hoe wat waar:

De jonge moeder zal haar verhaal doen en ook Dennis is maandagavond 21 januari 2019 aanwezig om vragen te beantwoorden. Vanaf 18.30 uur in de Oude Bieb (Brink 70) zal met elkaar gekeken worden hoe jullie als buurt / stad deze persoon kunnen helpen. Mocht je al zeker zijn van je komst, meld je dan aan door een mail te sturen naar: denni[email protected]. Mocht je last minute binnen willen komen dan ben je natuurlijk ook nog steeds van harte welkom.

Let op: omdat deze avond onderdeel is van een televisieprogramma, zullen er camera’s aanwezig zijn. Houd er dus rekening mee dat de beelden op een later moment uitgezonden kunnen worden op televisie.

adv.