Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De terrassen staan op het punt van openen en dit vinden Deventenaren ervan: ‘Drank erin, verstand eruit. Ik wacht wel’

Door Janneke Pol 19 mei 2020

Waar de een niet kan wachten tot die oergezellige Brink weer vol zit, is de ander juist sceptisch. Vanaf 1 juni om 12.00 uur gaan de terrassen (na een check-gesprek én met anderhalve meter afstand) weer open. Dit vinden Deventenaren ervan.

Er zijn al diverse zonovergoten weekenden voorbijgegaan, maar de Deventer terrassen bleven leeg. Vanaf 1 juni komt daar om 12.00 uur verandering in, dat is nu zeker. De terrassen gaan open en wat blijkt? De meningen van Deventenaren liggen hierover behoorlijk uiteen.

Tour de terras

Lynn denkt erover om maar vast om haar plaatsje veilig te stellen. “Binnenkort maar eens reserveren, denk ik.” Chantal weet zelfs al precies wat ze gaat bestellen. “Een broodje carpaccio met dat heerlijke oerbrood”, zegt ze. “Zodra het weer kan, zit ik bij de Waagschaal”, laat Ellen weten. Marloes is enthousiast en houdt het niet bij één terras. “Laten we een Tour de Terras houden”, oppert ze.

“Drank erin, verstand eruit. Ik wacht wel.”

Even afwachten

Anderen zijn voorzichtiger, zij blijven liever nog thuis. Miriam gaat bijvoorbeeld voorlopig nergens naartoe: “Ik wacht nog even een tijdje.” En zo zijn er meer. Ook Anita en Thijs geven aan voorlopig nergens naartoe te gaan. “In het begin nog niet. Eerst afwachten hoe het gaat”, laat Hans weten. “Het ligt aan het gedrag van de burgers. Wanneer men nu zelfs op straat nog geen afstand kan houden, zit ik helemaal niet te wachten op nog meer van die ongeleide projectielen. Drank er in, verstand er uit. Nee, ik wacht wel.”

 

terrassen

Dat wordt reserveren: 7 x deze terrassen hebben Deventenaren het meest gemist

Het is nu zeker, de terrassen gaan per 1 juni om 12.00 uur open met de nodige maatregelen. Zit jij m...
terras

Zo ziet de Deventerse horeca eruit per 1 juni

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Deventerse horeca weer open! Feestcafés, clubs en d...

adv.