Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Parabool heeft een nieuwe locatie geopend

Aangeboden door De Parabool 7 februari 2019

Vanaf 4 februari heeft de Parabool een nieuwe locatie in Deventer. Een belevingsgericht dagactiviteiten centrum vanaf 18 jaar: De Schure. Dit is speciaal voor jong volwassenen die niet kunnen meedraaien in het werkproces van hun dagbesteding. Bijzonder! We namen een kijkje.

Op het terrein van Het Groene Erf in Schalkhaar kunnen jongeren vanaf 18 jaar met een belevingsgerichte zorgvraag nu ook terecht voor dagbesteding bij De Schure van de Parabool. Cliënten van ODC ‘t Lantaarntje (Kindcentrum Borgele) stroomden tot nu bij 18 jaar door naar andere zorgaanbieders voor zowel wonen als dagbesteding. De Parabool springt hier op in. Dit gaat niet om doelgerichte dagbesteding, zoals tuinonderhoud en productie van de bakkerij. Dat is teveel voor deze jongeren. Het gaat puur om de beleving.

Parabool Schure
Foto | indebuurt Deventer

Doorstroming

Jorinde de Weert is persoonlijk begeleider van de Schure. ”Kinderen blijven tot hun achttiende bij ’t Lantaarntje. Er was geen vervolg dagbesteding voor lager ontwikkeld niveau. Dan moesten ouders uitwijken naar andere zorgorganisaties. Mensen zijn blij dat ze nu gewoon bij de Parabool kunnen blijven, vanwege de fijne sfeer en kleinschaligheid die ze al gewend waren.”

Beleving

Op de Schure is er ruimte voor twaalf cliënten, in twee groepen van zes. Ze zijn nu gestart met vier jongvolwassenen. Het is een leuke mix van beleving en activiteiten, vertelt Jorinde. ”Zo kunnen ze lekker bezig zijn met een pindaketting rijgen.  Het gaat in de Schure altijd om de beleving en soms zelfs het meebeleven van zelf letterlijk doen. Zo kan één iemand boontjes doppen en houdt de ander de emmer vast, want samen kun je meer dan alleen. Dan maak je het wel mee, zonder zelf fysiek iets te hoeven doen. Het gaat er om dat iedereen aansluiting vindt. En soms doen ze wel kleine klusjes zoals helpen met tafel dekken. Het is nu vooral elkaar leren kennen, aftasten en met elkaar kennis maken.”

Parabool Schure
Foto | indebuurt Deventer

De Parabool

De Parabool biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit doen zij in kleinschalige woonlocaties, bij de dagbesteding of gewoon thuis. De ondersteuning richt zich op de cliënt en zijn sociale omgeving. Verder hebben ze 15 dagbestedingslocaties waar ze mooie en lekkere producten maken en verkopen. In Deventer vind je één winkel in de Mosterdfabriek en er is ook een winkel in Schalkhaar: Het Groene Erf, waar ze alle producten van de Parabool verkopen en ook nog hout en verse groente uit eigen tuin. Bekijk hier alle locaties.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Parabool. Meer over De Parabool ontdekken?

De Parabool zorg

Gesloten08:30 - 12:30

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Colmschaterstraatweg 6A, Schalkhaar

Bekijk meer:zorg

adv.