Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona in Deventer: dit zijn de nieuwste cijfers

Door Carin Van der Meij 27 oktober 2020

251, zoveel Deventenaren zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op corona. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Corona in Deventer

In Deventer zijn er in de afgelopen week 251 besmettingen geregistreerd. Vorige week waren dit er 200. De afgelopen zeven dagen is er één iemand overleden aan de gevolgen corona. De ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus is gelijk gebleven: er zijn geen nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen de afgelopen week.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Deventer vanaf 13 maart tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Let op: bovenaan de grafiek kun je nu selecteren van welk onderwerp je de cijfers wil zien. Net als hiervoor heb je de keuze uit: ziekenhuisopnames (voorheen groene lijn), overledenen (voorheen rode lijn) en geregistreerde besmettingen (voorheen blauwe lijn).

 

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De cijfers van alle positieve testen geeft aan hoeveel mensen in totaal in Deventer besmet zijn (geweest) vanaf 13 maart tot nu. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers van het aantal ziekenhuisopnames geeft aan hoeveel Deventenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De cijfers van het aantal Deventenaren die aan de gevolgen van corona zijn overleden is een optelsom.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook:

Ongeluk filmen

Mag dat: een ongeluk filmen in Deventer?

Het gebeurt meer en meer, mensen die direct naar hun telefoon grijpen bij een - ernstig - ongeluk en...

Hoe leuk is dat: Libelle doet herfstige fotoshoot in Deventer en zo zag dat eruit

Dat Deventer ook in de herfst prachtig is, dat weten wij natuurlijk al lang. Zo af en toe wordt onze...
Sinterklaassfeer

7 x hier haal jij betaalbare schoencadeautjes voor sinterklaas

Sinterklaas, een leuk feest voor de kleintjes. Vanaf de dag dat Sinterklaas Nederland binnenvaart st...
Brink Wilhelminafontein

Extra openbaar toilet in de binnenstad: ‘Waarschijnlijk op de Brink’

Was jij afgelopen tijd in de binnenstad en moest je nodig naar het toilet? Even een bakkie doen bij ...

adv.