Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nooit meer file of gratis OV in Deventer? Geef hier je mening

Aangeboden door Milieudefensie 3 december 2019

Gratis OV voor heel Deventer of juist meer asfalt zodat je overal met de auto heen kunt. Een lastig dilemma: op welke manier kom je sneller van A naar B? Volgens Milieudefensie heeft het veel voordelen als de overheid meer geld steekt in het openbaar vervoer en de bereikbaarheid voor fietsers. Lees dit stuk en bedenk intussen: wat vind ik hiervan? Want Milieudefensie is benieuwd naar jouw mening!

Auto’s maken Deventer drukker en onveiliger

Kijk om je heen en je ziet het: Deventer wordt druk en onveilig door de auto. En dan moet ook nog eens iedereen over dezelfde brug richting de stad. Drama, zeker wanneer het verkeerd vast staat op de A1. Dit zorgt voor lawaai en luchtvervuiling. Maar ook het klimaat wordt slechter door uitlaatgassen. Meer asfalt gaat niet zorgen voor meer veiligheid en minder file.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Zo wordt de bereikbaarheid beter

Maar hoe wordt Deventer dan wél beter bereikbaar? Door te investeren in openbaar vervoer en voorzieningen voor fietsers, blijkt uit onderzoek van CE Delft en Move Mobility. Denk bijvoorbeeld aan betere bus- en tramverbindingen en meer fietspaden. Dat heeft veel meer effect dan simpelweg meer asfalt. Bijkomend voordeel: Deventer is een stuk rustiger zonder al die auto’s!

Tekst gaat verder onder afbeelding

Fijn voor het milieu, de natuur en gezondheid

Als er meer geld gaat naar fietsvoorzieningen en het OV, gaat niet alleen de stad er op vooruit. Ook is er minder geluidsoverlast, meer ruimte en tot 10% minder CO2 uitstoot. Daarnaast komt er minder fijnstof en stikstof in de lucht. Dit zijn giftige stoffen waardoor elk jaar duizenden mensen overlijden. Kortom: meer geld naar fietsers en het OV betekent ook een betere gezondheid!

Iedereen kan er gebruik van maken

Mensen met een kleine beurs reizen vaker met de tram, bus of metro. Als er meer snelwegen worden aangelegd, profiteren zij daar dus amper van. Wanneer de overheid investeert in beter OV en fietsvoorzieningen, kan iedereen daarvan meegenieten.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Wat vind jij?

Gaan je haren overeind staan bij het lezen van dit artikel of denk je juist: best een goed idee, meer geld voor het OV en de fiets? Laat het weten aan Milieudefensie! Vul hier meteen de enquête in van Operatie Klimaat. In de komende maanden gaan honderden vrijwilligers de straat op om met jou te praten over eerlijke klimaatoplossingen. Ook in Deventer komen ze langs! De resultaten van de gesprekken en de enquête komen terecht in een klimaatplan dat is gemaakt op basis van jouw mening. Daarmee gaat Milieudefensie in 2020 naar de politieke partijen in Den Haag, zodat zij ook kiezen voor eerlijke klimaatoplossingen. Dus: doe je mee?

 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Milieudefensie. Meer over Milieudefensie ontdekken?

Lees ook:

Kerstmarkt in de Lebuïnuskerk 2019: dit moet je weten

Het ideale uitje in de decembermaand is toch wel het struinen over de kerstmarkt. En gelukkig staat ...

Een lesje Hollywood geschiedenis: ‘Dat is de bruid van Frankenstein, kent u die?’

Op zo'n vijftien minuten rijden van Deventer vind je Museum MORE. Het grootste Nederlandse museum vo...

Doe mee aan de indebuurt Deventer kerstkaartenactie voor eenzame ouderen

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Deventer is ...

adv.