Aanslag in Utrecht: dit betekent het voor Deventer

Door Simone Groot Lipman 18 maart 2019
Het is je vast niet ontgaan: de mogelijke aanslag in Utrecht. Maandagochtend werd rond 10.45 uur het vuur geopend in een tram. Daarbij zijn drie mensen omgekomen en negen slachtoffers raakten gewond. In Utrecht wordt iedereen geadviseerd om binnen te blijven (volg hier het laatste nieuws). Maar wat betekent die aanslag eigenlijk voor Deventer? 

In de provincie Utrecht is het dreigingsniveau verhoogd naar niveau 5 tot in ieder geval 18.00 uur. Dit geldt niet in de provincie Overijssel, maar de politie is wel extra waakzaam.

Alert en aanwezig

Behalve in Utrecht worden ook elders in Nederland extra veiligheidsmaatregelen genomen. De politie is in Oost-Nederland ”alert en aanwezig op aanslag-gevoelige locaties”, zegt politie-woordvoerder Marloes Ballast in De Stentor. ”Denk aan stations en geloofshuizen. Concreter dan dat kunnen we het nu niet aangeven.”

Dader wordt gezocht

De aanslag werd gepleegd door de 37-jarige Gökmen Tanis. Hij schoot op meerdere personen in de tram en de politie is naar hem op zoek. ”Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070”, aldus de politie.

Afgelast

Het slotdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen in de Deventer Schouwburg gaat vanavond niet door.  Er is besloten dat het op dit moment niet gepast is om het debat door te laten gaan vanwege de schietpartij eerder vandaag in Utrecht. Ook het Kunstwerk Regenboogstad Deventer van Circus Engelbregt dat vanavond zou worden onthuld, wordt uitgesteld. Het wordt op een nog nader te bepalen tijdstip aan het publiek vertoond.

Houd voor het laatste nieuws rondom de schietpartij de website van De Stentor in de gaten. 

Meer over

112 Nieuws

adv.