5 x tips voor het bemachtigen van een plekje op een terras aan de Brink

Door Simone Groot Lipman 24 april 2019

Zodra de zon schijnt weet je: het gevecht gaat beginnen. De strijd om een plekje op het terras aan de Brink gaat weer van start. Vooral op zaterdag is het een ware veldslag. Wij vinden dat deze bezigheid dan ook echt wel mag worden gezien als topsport. Om jullie een handje te helpen delen wij wat tips. Succes!

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Blijf in beweging

Het gebied waarin je ‘te werk gaat’ is best groot. Het is een komen en gaan van mensen en je moet dus goed opletten. Wees alert. Beschouw jezelf als een 007-agent (in ons geval 071-agent) die op een missie is. Een missie om een tafel te bemachtigen. Want voordat je het weet trekt er iemand zijn portemonnee en dan moet je een sprintje trekken om de tafel te claimen. Daarom is het belangrijk om in beweging te blijven. Loop heen en weer over de Brink en laat je ogen het werk doen.

Bekenden spotten

Je loopt al een tijdje van de ene terras na de ander en je begint de moed te verliezen… Totdat je een bekende spot. Hebbes! Naast dat het even gezellig is, kun je eventueel ook aanschuiven. Is dat een no go en zorgt dat alleen maar voor ongemakkelijke gesprekken? Vraag dan of hij/zij bijna klaar is of even een seintje kan geven als ze gaan afrekenen. Als het toch al ongemakkelijk is, kun je er niet zo goed een schepje bovenop doen niet waar?

Even wachten…

Geloof ons, we begrijpen dat je helemaal gillend gek wordt als je na twintig minuten nog steeds geen tafeltje hebt. Maar je weet wat ze zeggen: de aanhouder wint. Blijf kalm, tel af en toe tot tien, doe hier en daar een meditatieoefening en wat je ook doet: raak niet in paniek.

Kom op tijd

Het is net als een file: als je tijdens spitsuren de Brink op komt lopen, kan het wel even duren voordat je eindelijk ergens kan zitten. Wees daarom op tijd. Pak op zaterdag eens een terrasje om 10.00 uur in plaats van 11.00 uur. Dan kun je tijdens het spitsuur een rondje over de markt lopen of natuurlijk noooooit meer van je stoel afkomen. Ook lekker.

Vraag een medewerker

Je denkt al gauw dat je dit wereldprobleem in je eentje moet oplossen, maar dat hoeft helemaal niet! De medewerkers van de horecagelegenheden weten heel goed welke tafels er bijna vrij komen. Spreek ze eens aan en vraag of er binnenkort een plekje vrij komt en of je misschien even binnen kunt wachten totdat er een tafeltje vrijkomt. Niet geschoten is altijd mis.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.