Yes! Koningsdag 2019 valt op een zaterdag en dit is er te doen in Deventer

Door Simone Groot Lipman 11 februari 2019

Koningsdag 2019 staat al weer bijna voor de deur. Natuurlijk is er ook dit jaar weer van alles te beleven in Deventer! Ondanks dat het nog dik twee maanden duurt voordat het feest losbarst, willen we je alvast lekker maken met alles dat ons te wachten staat tijdens het Oranjefeest van het jaar.

27 april 2019 gaan we weer los met blokfluiten, oranje tompouces, vlaggetjes en koekhappen in Deventer. Dit jaar beginnen we weer muzikaal op de avond voor Koningsdag. En het fijne is dat de kans groot is dat je dit jaar vrij bent, want Koningsdag valt op een zaterdag.

Koningsnacht op de Brink

Brink Event Deventer organiseert weer een concert op het plein. Er komt een grote podium op de Brink met een live band met de leukste hits van toen en nu. DJ Rhandy Bishop zal de boel aan elkaar draaien. Het begint om 20.00 uur en na die tijd kun je je avond afsluiten in één van de kroegjes op het plein. Natuurlijk is er ook weer muziek van Muziek Totaal tijdens Koningsnacht in de cafés in de binnenstad.

Deventer Koningsfestival

Op 26 en 27 april 2019 vindt de derde editie van het Deventer Koningsfestival plaats op het Havenkwartier Deventer! Het tweedaagse festival begint op Koningsnacht, met een uitgebreid dance programma en een dikke afterparty in de binnenstad. Koningsdag is gratis toegankelijk voor jong en oud! Verwacht fijne muziek, lekker eten en een heleboel gezelligheid.

Des Koningsfestival

Des Konings Festival, onze jaarlijkse traditie, wordt er weer eentje om u tegen te zeggen. Met rock, blues, roots, country en veel gezelligheid in de mooie binnentuin. Het programma: The Sadies, Eut, Susto, Boogie Monster, Boogie Beasts, D.J. Doorninck & Tin Wish Tin. Tijdens Koningsnacht kun je genieten in het Burgerweeshuis van de kroonprinsen van de dialectrock: Bökkers. Kaartjes koop je hier.

koningsdag-2018

Koningsmarkt 2019

Geen Koningsdag zonder kleedjes en rommeltjes. Ook in Deventer vindt de jaarlijkse Kindervrijmarkt (let op: deelname  t/m 12 jaar) plaats. En wel op de volgende locaties: Keizerstraat, Brink, Zandpoort. De markt is van 8:00 tot 15:00 uur. Plek innemen mogelijk vanaf 6.00 uur (reserveren niet mogelijk).

Alles over Koningsdag 2019

Naast al het leuks dat je hierboven al kunt lezen over de mooiste feestdag in Deventer, vind je binnenkort nog veel meer informatie over de Deventer Koningsdag. Hou daarom onze website in de gaten en je weet alles dat je weten moet om een waanzinnige Koningsdag en -nacht te hebben.

adv.