Deventer Koningsfestival 2019: dit is het programma

Door Simone Groot Lipman 26 maart 2019

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 april 2019 vindt de derde editie van het Deventer Koningsfestival plaats in het Havenkwartier. Op het Havenplein komt een grote overdekte tent te staan, PIKNIK pakt groots uit en bij Fooddock is er – naast lekker eten – ook muziek. Nog leuker: op Koningsdag is het festival gratis!

Na het succes van afgelopen jaar – met bijna tienduizend bezoekers – wordt het terrein dit jaar uitgebreid én natuurlijk sfeervol ingericht.

Kidsprogramma

Koningsdag wordt traditioneel afgetrapt met activiteiten voor de kids. Er zijn springkussens, schminck, spelletjes en muziek. Als grote publiekstrekker komt de minishow van Sesamstraat (met Bert, Ernie, Elmo en Tommie) naar Deventer. Na de show mogen alle kinderen met de karakters op de foto.

koningsfestival foodtruck
Foto | Facebook Deventer Koningsfestival

Koningsdag Deventer

’s Middags treedt de populaire coverband the Euros op, Jody Bernal komt langs (Que si, Que no!) en de avond wordt afgesloten met een eerbetoon aan André Hazes door een volledige bigband: Een Avond Met H6. Verder staat het programma bomvol met o.a. een hosting van Nachttuin bij PIKNIK, Mobiel Vinyl in Fooddock, foodtrucks en activiteiten voor de kids.

Koningsnacht

Ook op Koningsnacht is er feest in het Havenkwartier. Op vrijdag 26 april staat Giocatori, Vunzige Deuntjes Soundsystem en Frenna op het programma. Het programma begint om 19.00 uur, na de tijd is er in de binnenstad van Deventer nog een afterparty. Dit feestje is helaas niet gratis, een ticket kost 14 euro. De tickets voor Koningsnacht zijn verkrijgbaar via de website of bij alle Primera winkels.

koningsdag 2018

Yes! Koningsdag 2019 valt op een zaterdag en dit is er te doen in Deventer

Koningsdag 2019 staat al weer bijna voor de deur. Natuurlijk is er ook dit jaar weer van alles te be...

adv.