Met kerst naar de kerk: hier in Deventer kan het

Door Simone Groot Lipman 12 december 2018

Gelovig of niet, met kerst gaan veel mensen naar de kerk. Dat kan ook in Deventer! Er wordt van alles georganiseerd: van concert tot nachtdienst en van sing a long tot midwinterhoornblazers. Wie, wat, waar en wanneer? Dat lees je hier.

<< < Pagina 1 / 14 >
⟵ swipe swipe ⟶

Sing a Long

Tijdens het Dickens Festijn kun je niet luisteren, maar zelf meezingen. Zo is er op zaterdag 15 en zondag 16 december een ‘Sing Along’ in de Bergkerk, waarbij alle deelnemers van 17.30 tot 17.45 uur samenkomen en ook bezoekers welkom zijn om de dag zingend af te sluiten.

Christmas Carols

Op zaterdagavond 15 december kun je genieten van een kerstconcert met sopraan Johannette Zomer en het Zomer Academie projectkoor . Tijdens het concert kun je lekker meezingen met de bekende kerstliederen en luisteren naar het feestelijke Gloria van Vivaldi. Verder is er de mogelijkheid om de kerststal in de Broederenkerk te bezoeken en te beleven, die de helft van de kerk in beslag neemt, onder het genot van een glaasje glühwein of warme chocomelk.

Hoewatwaar: zaterdag 15 december om 20.00 uur in de Broederenkerk. Kaartje kost 19 euro.

Klassiek

Meer fan van klassieke muziek? Op zondagmorgen 16 december geeft Barokensemble La Soranza een vroeg kerstconcert in de Kapittelzaal van Nieuw Sion.

Hoewatwaar: zondag 16 december vanaf 11.00 uur, Vulikerweg 6. Kosten 12,50 euro.

Dickens Kerstconcert

Op zondagmiddag 16 december zal er een Dickens Kerstconcert zijn in de Lebuinuskerk in Deventer. Als onderdeel van het Dickens festijn treden die middag diverse orkesten en koren op. Excelsior zal optreden vanaf 14.15 – 14.45 uur.

Hoewatwaar: zondag 16 december van 12.00 tot 17.00 uur, Lebuinuskerk.

Ameezing kerstconcert

Op zondag 16 december is het weer tijd voor ons kerstconcert door Ameezing jeugdkoor! Dit jaar zal deze plaatsvinden in het gebouw van het Apostolisch Genootschap in Deventer.

Hoewatwaar: zondag 16 december van 19.30 tot 22.00 uur, Schurenstraat 8.

Midwinterhoornblazers

Een deel van de spelersgroep van de midwinterhoornblazers speelt vanaf de bovenste trans van de Lebuinustoren, een ander deel vanaf het dak van het Stadhuis, terwijl een aantal blazers zich verspreidt over het Grote Kerkhof, waardoor een betoverende wisselzang ontstaat. Sfeervol om te beleven, die aloude klanken, waarin men de indrukwekkende geschiedenis van eeuwen ervaart, een dichterlijk en mystiek oergevoel.

Hoewatwaar: vrijdag 21 december vanaf 16.00 uur speelt stadsbeiaardier Jan Willem Achterkamp kerstmuziek. Om 16.24 uur zijn de Veluwse Midwienterhoornbloazers. En rond 16.45 tot 17.00 uur is er kerstmuziek op beiaard.

Festival

Op 21 december zal het Deventer Vocaal Ensemble het jaarlijkse Festival of Lessons and Carols ten gehore brengen in de Bergkerk te Deventer. Verwacht Engelse Christmas Carols, afgewisseld met lezingen van Bijbelteksten. Bij een aantal carols wordt het publiek gevraagd mee te zingen. Een prachtige en sfeervolle manier om de kerstdagen te beginnen.

Hoewatwaar: vrijdag 21 december vanaf 20.00 uur, Bergkerkplein 1. Toegang is gratis.

Kerstconcert

Mannenkoor Germania uit Heeten geeft op zaterdag 22 december een kerstconcert in de Heilige Nicolaaskerk in Lettele. Germania brengt een breed meerstemmig kerstrepertoire van traditionele en moderne liederen ten gehore.

Hoewatwaar: zaterdag 22 december vanaf 19.00 uur, Bathmenseweg 35. Toegang is gratis.

A Festival of Nine Lessons and Carols

Het Festival of Nine Lessons and Carols is een kerstviering die traditioneel op kerstavond plaatsvindt; de lessons en de carols vertellen samen het kerstverhaal. In Klooster Nieuw Sion in Diepenveen door New Sion Choir for English Church Music onder leiding van Jan van Dijk.

Hoewatwaar: zaterdag 23 december vanaf 19.00 uur, Vulikerweg 6 in Diepenveen. Toegang is gratis.

Kerstviering

Op maandag 24 december 2018 wordt er kerst gevierd bij de Emmanuel Gemeente. Er zullen twee diensten gehouden worden. Iedereen is van harte welkom! Het zal een avond zijn vol zang en muziek en lekkere hapjes.

Hoewatwaar: maandag 24 december om 19.00 uur en 21.00 uur in Emmanuel Gemeente, Koningin Julianastraat 93.

Lichtjestocht

De Koningskerk op Keizerslanden organiseert verschillende activiteiten rondom kerst. Op kerstavond (24 december) is er tussen 17.00 en 19.00 uur een lichtjestocht met levende kerststal. Er is een korte route door de wijk waar je naar het kerstverhaal kunt luisteren. Op het plein van de kerk is iets warms te drinken. Om 19.00 uur en om 21.30 uur is er een kerstnachtdienst. Op eerste kerstdag is er een feestelijke kerstdienst om 10.00 uur met het thema licht.
Hoewatwaar: maandag 24 december vanaf 17.00 uur en dinsdag 25 december vanaf 10.00 uur in de Koningskerk, Mariënburghstraat 4.

Kerstviering

Maandagavond 24 december is er een kinderlichtjesroute vanaf 18.00 uur. Ze starten op de Brink en we gaan via de Spijkerboorsteeg en via de Vleeshouwerstraat naar de Russich Orthodoxe kerk in de Assenstraat en dan naar de Lebuinuskerk. Daarna is er in de kerk een kerstspel en kinderkoor ‘de Torenvalkjes’, warme chocolademelk en voor elk kind een klein cadeautje. Vanaf 22:30 uur is de kerstnachtviering, met na afloop glühwein onder de toren.

Op eerste kerstdag is er kerstviering voor jong en oud van 10.00 tot 11.00 uur m.m.v. het jong- en oudkoor.

Hoewatwaar: maandag 24 december vanaf 18.00 uur en dinsdag 25 december vanaf 10.00 uur in de Lebuinuskerk.

Kerstavond

Op kerstavond zingt Het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor in de Bergkerk de kerststerren van de hemel met hun concert A ceremony of carols. Het Vrije Gift Concert begint om 20.00 uur en duurt een uur.

Hoewatwaar: maandag 24 december van 20.00 tot 21.00 uur, Bergkerkplein 1.

Missen we er één?

Laat het ons weten! Dan vullen we de lijst zo snel mogelijk aan.

<< < Pagina 1 / 14 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Kerst Deventer

adv.