Kerstmarkt in de Lebuinuskerk: dit moet je weten

Aangeboden door Grote of Lebuinuskerk 7 december 2018

Struinen over kerstmarkten, daar krijg je nou echt het ultieme kerstgevoel van. De kerstmarkt in de Lebuinuskerk van Deventer mag je daarom zeker niet missen. Supergezellig en sfeervol! Dit moet je allemaal weten. 

Wanneer?

Van donderdag 13 december tot en met zaterdag 15 december strijkt de kerstmarkt weer neer in de Deventerse kerk. Op donderdag van 14:00 uur tot 21.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Ben je te vinden op het Dickens Festijn zaterdag 15 december? Dan is het zeker leuk om 200 meter verderop een kijkje te nemen in de kerk!

Kraampjes

Snel uitgekeken in de kerk ben je zeker niet, want je kunt struinen langs meer dan 80 kramen. Je vindt er hoogwaardige spullen, decoratie en kleding voor de kerst maar ook voor al die andere winterse avonden.

kerstmarkt-lebuinus
Foto: Facebook Lebuïnus kerstmarkt in Deventer

Workshops

Er is tijdens de markt ook ontzettend veel te doen. Zo kun je elke dag drie workshops volgen: leer hoe je kniepertjes, glühwein of marsepeinpoppetjes maakt om het vervolgens op te peuzelen of te drinken. Kinderen en ouders mogen zich verzamelen rondom de boom voor een mooi kerstverhaal. Ook leuk en ‘kerstig’: schrijf je wens op een kaartje en hang het aan de takken van de wensboom.

Kerstklanken

Voor dat ultieme kerstgevoel is de hele kerk tijdens de markt sfeervol verlicht. Muziek mag natuurlijk niet ontbreken, daarom hoor je de prachtige klanken van zangkoren en orkesten terwijl je over de markt loopt. Een kerst-dj zorgt zaterdag voor heel wat sfeer!

Hapje en drankje

Trek gekregen? Plof neer in het overdekt terras van de kerk. Op het menu staat onder andere krentewegge, chocolademelk, appeltaart en warme erwtensoep. Smullen!

Op de hoogte blijven? Zet je zelf op aanwezig bij het evenement. De entree voor kerstmarkt bedraagt € 3. Voor kinderen tot en met 12 jaar is het gratis.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Grote of Lebuinuskerk. Meer over Grote of Lebuinuskerk ontdekken?

Grote of Lebuinuskerk bezienswaardigheden

Nu gesloten11:00 - 16:00

Grote Kerkhof 38, Deventer

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.