Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7x zo valt jouw kat nooit meer de kerstboom aan

Door Sanne Albers 5 december 2019

Wie thuis een kat heeft kent dit probleem waarschijnlijk. Zodra de kerstboom staat worden veel katten he-le-maal gek! Ze klimmen erin, trekken de lampjes eruit en gaan aan de haal met de ballen. Soms gaat zelfs de hele boom om. En dan is het daaag dure kerstballen! Hoog tijd dus, voor de nodige tips om jouw kat ver bij je kerstboom vandaan te houden!

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Onze kat Otto is ontzettend speels. Haarelastiekjes, pennen of verpakkingen. Alles is leuk en niks is veilig. Dus ik maak me redelijk zorgen hoe dat straks met onze kerstboom gaat. Vandaar dat ik voor mezelf, en alle andere Deventenaren met katten het internet afspeurde naar advies. Lees hier ons EHBH (eerste hulp bij huisdieren) voor kerst.

1. Weg bij de boom tijdens het versieren

Deze heb ik zelf nog niet eerder gehoord. Volgens de online kenners, begint het al bij het versieren. Het zien bewegen van de boom, en alles wat er in gaat wakkert de interesse van katten aan. Dus zorg dat je viervoeter buiten of in een andere kamer is als jij de boom optuigt! Je huisdier kan weer naar binnen als de boom helemaal staat.

2. Tactisch versieren

Dit kan op verschillende manieren. Hang de breekbare ballen niet onderin. Of hang onderin helemaal geen ballen. Als je wel overal lampjes en kerstslingers ophangt, valt dat vaak niet eens op. Het helpt ook om de ballen niet aan het uiteinde van de takken te hangen. Daarbij zijn onbreekbare (kunststof) kerstballen vaak zo mooi dat ze bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn.

3. Een goede balans

Nog een tip voor tijdens het neerzetten. Zorg dat de boom stevig staat. Extra gewicht bij de poten van de boom is een must.  En hang ook de ballen aan stevige haakjes! Als je kat dan, ondanks de volgende tips, toch in de boom springt vallen de ballen er niet bij het minste geringste uit.

4. Vieze geurtjes

Een tip die veel terugkomt is je kat weghouden met bepaalde geurtjes. Zo houden katten niet van de geur van citroen of sinaasappel. Als je een citroen of sinaasappel met kruidnagel bij de bom zet, zat de kat ‘minder snel geneigd zijn om de kerstboom aan te vallen.

5. Zilverfolie

Mocht dit niet werken, kun je ook zilverfolie rondom je boom leggen. Het schijnt dat katten niet van het geluid houden, dat zilverfolie maakt als ze eroverheen lopen.

6. Keep off spray

Er is ook een speciale keep off spray te koop, waarmee je je kerstboom, maar ook meubels en andere spullen, onaantrekkelijk maakt voor je kat. Je kunt hem vinden bij dierenwinkels maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com.

7. Als niets werkt…

Dan kun je altijd nog voor deze optie gaan. Succes met versieren!

Lees ook:

't Pannekoekhuis Lettele kerstdiner

Kerstdiner met de familie! Hier maak je iedereen blij!

Stel je eens voor: gezellig samen met de familie kerst vieren en voor iedereen wat wils. Een restaur...

Doe mee aan de indebuurt Deventer kerstkaartenactie voor eenzame ouderen

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Deventer is ...
kerstmarkt Parabool

Kerstmarkt bij de Parabool een groot feest!

'Oh denneboom, oh deneboom', het is bijna kerst, en dat merk je ook bij de Parabool! De kerstmarkt o...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.