Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe jij al mee aan onze kerstkaartenactie voor eenzame ouderen?

Door Sanne Albers 13 december 2019

Met onze kerstkaartenactie proberen wij ervoor te zorgen dat de eenzame ouderen in Deventer deze kerst íets minder eenzaam zijn. Doen jullie al mee?

We kregen al tientallen kerstkaarten binnen, geweldig om te zien! Jullie deden ze door de bus, of kwamen ze persoonlijk brengen. Soms met lieve berichtjes zoals deze van Leandra. ”Tien kaarten voor de eenzame ouderen. Een klein gebaar maar ik hoop dat ze een klein beetje vrolijkheid brengen! Het raakte me erg!”

Daar zijn we ontzettend blij mee! Maar we hopen op nog veel meer kaarten. Want hoe leuk zou het zijn als Deventer ouderen ineens allemaal hartverwarmende kerstkaartjes krijgen tijdens de feestdagen? Zo voelen ze zich heel even niet alleen.

Waarom meedoen?

De helft van de ouderen in Nederland is eenzaam, blijkt uit cijfers van het CBS en de GGD. Waar de een tijdens kerst geniet van een uitgebreid diner met familie of aanschuift bij vrienden, brengen deze ouderen de feestdagen in eenzaamheid door. Vaak hebben ze geen familie meer of komen ze moeilijk de deur uit. Ook de brievenbus blijft bij deze ouderen tijdens de feestdagen akelig leeg.

Kaarten sturen

Uiteraard klimmen wij als redactie in de pen, maar het zou fantastisch zijn als jullie met ons meedoen. Hoe meer kaarten, hoe beter! Stuur dus één of meerdere kerstkaarten met een algemene boodschap naar onderstaand adres. Doe dat vóór woensdag 18 december. Wij zorgen ervoor dat alle kerstwensen bij de ouderen worden afgeleverd. Uiteraard doen we daar ook verslag van.

Redactie indebuurt t.a.v. kerstkaartenactie

Keizerstraat 43

7411 HE Deventer

Wil je de kaart(en) liever persoonlijk langs komen brengen? Kom dan naar bovenstaand adres en bel aan of laat de kaart(en) achter in de brievenbus.

adv.