Van huishouding tot verpleeghuiszorg: vakantiewerk in de zorg is leuk en leerzaam

Aangeboden door Zorggroep Solis 12 juli 2018

In de zomer is het voor zorginstellingen een uitdaging om voldoende gekwalificeerd personeel aan te trekken. In die periode is de zorg gebaat bij de inzet van vakantiekrachten, die de tijdelijke behoefte aan personeel opvangen en de kwaliteit van de zorg blijven borgen. Belangrijk werk, dat niet alleen noodzakelijk is, maar ook heel leuk en leerzaam.

Weten ook Ciske Goris en Annet Tuitert, respectievelijk HR-medewerker en planner vanuit Solis. Het is enorm dankbaar werk, waar niet alleen een leuk salaris tegenover staat, maar ook nog eens veel persoonlijke én professionele groei”, leggen ze uit.

Vakantiekrachten

Ciske en Annet zijn jaarlijks verantwoordelijk voor de werving en selectie van vakantiekrachten. Annet: ”Ook in de zorg gunnen we onze medewerkers een lekkere vakantie, maar het werk in zorginstellingen gaat gewoon door. Het is in de vakantieperiode net zo belangrijk dat onze cliënten de best mogelijke aandacht krijgen. Dat betekent dat we in die periode extra handen aan het bed nodig hebben, om de diensten van onze collega’s, die met vakantie zijn, op te kunnen vullen”, vertelt Annet. ”Dat geldt voor alle diensten die we aanbieden”, vult Ciske aan.”Bijvoorbeeld voor revalidatie, thuiszorg en somatiek, waar wat meer ervaring voor nodig is. Maar ook voor de bediening of de huishouding, waar iedereen kan instromen. Als je maar empathisch bent, aandacht geeft, een luisterend oor kunt zijn en stevig in je schoenen staat.”

Uitdaging

Gezien de vele vormen van zorg en behandeling, die er bij Solis worden aangeboden, kunnen vakantiekrachten zich nuttig maken op allerlei terreinen. Ciske: ”Veel van de werkplekken, zoals in de huishouding of bediening, zijn na een week al ingevuld. Vaak door mensen die nog nooit eerder in de zorg hebben gewerkt, maar bijvoorbeeld wel in de horeca. Maar voor sommige van onze diensten blijft het een uitdaging om voldoende geschikte kandidaten te vinden, met de juiste achtergrond. Bijvoorbeeld voor hoog complexe zorg, zoals woon- en verpleeghuiszorg, waarvoor enige ervaring vereist is. Voor deze en andere functies, zijn we nog op zoek naar nieuwe collega’s. Mensen die al wat werkervaring hebben opgedaan, net een relevante opleiding hebben afgerond of daar nog mee bezig zijn.”

Vakantiebaan in de zorg

Afhankelijk van de hoeveelheid ervaring die je bezit, krijg je als vakantiekracht bij Solis eerst de nodige scholing en begeleiding. Daarna kan je zelfstandig aan de slag met jouw bijbaan in de zorg. Annet: ”Juist omdat wij zoveel verschillende (paramedische) diensten aanbieden, kunnen vakantiekrachten veel ideeën opdoen voor hun toekomstige beroep. Wie in de bediening werkt, krijgt ook een goed beeld van hoe het is om gastdame of huiskamermedewerker te zijn. Je komt in contact met verschillende mensen in uiteenlopende functies en kan je dus breed oriënteren. Ciske vult aan: ”Daarnaast is een bijbaan in de zorg ook goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je leert hier met een andere bril naar het leven te kijken en ziet hoe de wereld in elkaar steekt, door ervaringen en gesprekken met cliënten. Dat verbreedt je horizon.” 

Werken bij Solis

Naast jongeren vanaf zestien jaar komen ook volwassenen in aanmerking voor een vakantiebaan bij Solis. Ciske en Annet: Iedereen is welkom en wij zorgen ervoor dat iedereen zich ook direct welkom voelt. Van vakantiekrachten, die we hier hebben gehad, krijgen we terug dat we een heel prettige organisatie zijn, met een gezellige sfeer en goede toekomstperspectieven. We waarderen onze vakantiekrachten en zijn enorm dankbaar voor hun inzet, waar we graag wat tegenover stellen. Een leuke, leerzame ervaring, maar ook een prima salaris en uitzicht op een baan ná de zomer. Zo hebben alle vakantiekrachten met een zorggerelateerde opleiding de mogelijkheid om na hun vakantiewerk aan te blijven als student in de zorg’, zodat ze zich naast hun opleiding kunnen vastbijten in een goede bijbaan. We geloven daarmee een hele leuke, leerzame en nuttige werkplek aan te bieden aan iedereen die nog op zoek is. De deur staat open.”

Benieuwd welke vacatures open staan? Kijk dan even hier.

Zorggroep Solis verpleeghuizen

Hermelijn 2, Deventer

Bekijk meer:verpleeghuizen

adv.