Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rijles op de scootmobiel: ‘Hier gaat iedereen voorbereid de deur uit!’

Aangeboden door WK Scooter Centre 28 januari 2020

Ouder worden gaat helaas niet voor iedereen zonder gebreken. Als het steeds moeilijker wordt om de deur uit te gaan kan een scootmobiel de oplossing zijn. Dat weet ook Geerhart (69):  ”Het geeft je je vrijheid terug.” Vanaf februari start WK Scooter Centre met de verkoop van scootmobielen.

Een scootmobiel kan veel bieden. Zo ook voor Geerhart, hij kon vanwege hartklachten niet meer op zijn eigen conditie en beenkracht vertrouwen. Hij vertelde ons afgelopen jaar tijdens een interview: ”Alleen al een stukje naar het toilet lopen, daar zou ik een halve dag van moeten bijkomen.”

”Een stukje naar het toilet lopen, daar zou ik een halve dag van moeten bijkomen.”

Ook John (56) kon vanwege zijn rugklachten geen stukken meer pijnloos lopen. ”Een vriend raadde me aan om eens te kijken naar een scootmobiel. Ik was sceptisch, maar heb het toch gedaan. Iets waar ik nu ontzettend blij mee ben.”

Veilig op pad

”Steeds meer mensen rijden op een scootmobiel, dat is een feit”, vertelt Angelique van WK Scooter Centre ons. ”Dat we in het nieuws lezen dat er vaker ongelukken worden gemeld met een scootmobiel, is daarom niet zo raar. Dat heeft onder andere te maken met de toename van het aantal scootmobielrijders”, aldus Angelique.

WK Scooter Centre start vanaf februari met de verkoop van scootmobielen. Angelique: ”Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen de scootmobiel veilig gebruikt. Scootmobielen zijn er in vele soorten, maten en prijzen. Daarom is het belangrijk dat men alle tijd neemt om tot de juiste keuze te komen. Dat houdt in: passen, meten en testen. Wil je een opvouwbaar of vast model? Hoeveel wielen? Vaste scootmobielen zijn er in verschillende varianten, van drie tot en met vijf wielen. Driewielers zijn lichter en wendbaarder maar vier- en vijfwiel scootmobielen hebben weer een stabielere wegligging en zijn daarom veel geschikter voor langere afstanden.”

WK Scooter Centre scootmobiel
Foto | WK Scooter Centre

Zo zijn er nog veel meer keuzes. Angelique: ”Een belangrijke is de maximale snelheid. De snelheid van scootmobielen varieert van zo’n 6 tot 25 kilometer per uur. Zo kan samen ‘fietsen’ weer en dat kan heel waardevol zijn.” Angelique is kritisch wat betreft de snelheidsregels omtrent scootmobielen. ”In Nederland mag een scootmobiel maximaal 45 kilometer per uur rijden (op de rijbaan), terwijl de bestuurder van een scootmobiel helemaal geen rijbewijs nodig heeft! Daar past zo’n snelheid niet bij.”

Rijles op de scootmobiel

Om te zorgen dat iedereen veilig de deur uitgaat heeft WK Scooter Centre een ergotherapeut ingeschakeld. ”Onze ergotherapeut is gespecialiseerd in rijvaardigheidstraining met de scootmobiel. Volgens onze ergotherapeut komen veel ongelukken met een scootmobiel voort uit onervarenheid van de rijder. Dat komt volgens haar onder andere door de aanschaf van een scootmobiel via kanalen als Marktplaats of andere online websites waarbij geen uitleg over de werking wordt gegeven.”

Angelique: ”Wij geven zowel tijdens het aankoopproces als bij de aflevering een uitgebreide uitleg over de werking en het veilig gebruik van de scootmobiel. Daarnaast adviseren we iedereen nadrukkelijk om rijles te nemen. Alleen dan ga je goed voorbereid op pad. Vanuit de basisverzekering heb je recht op 10 uur ergotherapie. Dat valt wel onder het verplichte eigen risico.”

”Het geeft je je vrijheid terug!”

Je kunt bij WK Scooter Centre terecht voor scootmobielen van het merk Kymco. Angelique: ”Een veilig en betrouwbaar merk. Alle scootmobielen van dit merk zijn voorzien van vier wielen. De stabiliteit die de vierwielers leveren, vinden we belangrijk.” Verder is er genoeg keuze, zo vertelt Angelique: ”Kymco staat voor kwaliteit en comfort. Er is keuze uit opvouwbare, lichte modellen maar ook zwaardere comfortabele modellen die heel geschikt zijn voor lange afstanden.”

Bij WK Scooter Centre wordt de scootmobiel bij aankoop rijklaar gemaakt en getest door de ervaren monteurs. Het is ook mogelijk om direct in de winkel een verzekering af te sluiten. ”En we hebben onze eigen werkplaats. Hierdoor kan een lekke band of technisch probleem snel verholpen worden”, aldus Angelique.

Geen binnenzitter

John en Geerhart kunnen niet meer zonder hun scootmobiel. ”Het geeft je je vrijheid terug. Ik ben geen binnenzitter en de scootmobiel zorgt ervoor dat ik iedere dag de deur uit kan, echt een bevrijding.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door WK Scooter Centre. Meer over WK Scooter Centre ontdekken?

WK Scooter Centre auto en mobiliteit

Gesloten08:15 - 18:00

Hunneperweg 5, Deventer

Bekijk meer:auto en mobiliteit

Lees ook:

Muisstil rijden en nauwelijks onderhoud? 5 x goede e-scooters

Zie jij jezelf al met je lief achterop op een blitsende e-scooter 's avonds naar een terrasje rijden...
Afvallen

Zij gingen los in de sportschool en vielen samen ruim 80 kilo af

Vijf keer in de week naar de sportschool? Kilo's optillen, deadliften? Zij doen het samen met hun pe...
WK Scooters Maureen Brinkhof

Hier haal je de meest hippe scooters in Deventer

Van plan om een scooter of bromfiets te kopen? WK Scooter Centre in Deventer begrijpt hoe lastig dat...
Scooter

Gratis tip: zet je scooter niet meer voor het station!

Om een eind te maken aan de scooterchaos voor station Deventer laat de gemeente vanaf augustus bromf...

adv.