Advertentie wordt geladen…

Pretecho, cursussen en kraamzorg: dit moet je weten als je zwanger bent in Deventer

Foto: Unsplash

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd! Voordat je de beschuit met muisjes kunt serveren, doorloop je nog een heel traject. Het is handig om te weten waar je in Deventer terechtkunt bij de verloskundige, afspraken voor echo’s, om de babyuitzet te kopen en misschien ook voor zwangerschapscursussen of speciale massages. Hier vind je alle informatie voor tijdens je zwangerschap op een rij.

Advertentie wordt geladen…

Verloskundigenpraktijk, het ziekenhuis, geboortehuis of moederkindcentrum in Deventer

Als je erachter komt dat je in verwachting bent, wil je zo snel mogelijk een afspraak maken bij een verloskundige. In Deventer kun je op verschillende locaties terecht. Dit zijn ze:

Marlies Koers
Verloskundige Marlies Koers (Baren & Zo)| Rianne Fotografie

Afspraak maken voor een pretecho in Deventer

Tijdens je zwangerschap krijg je standaard twee medische echo’s. Bij de termijnecho zie je je kindje voor het eerst. Daarnaast is er de 20 wekenecho, waarbij wordt gekeken naar lichamelijke afwijkingen.

Behalve deze echo’s, kun je ook een pretecho boeken als je dat wilt. Deze duurt gemiddeld een half uur tot 45 minuten en je krijgt alle tijd om de baby te bewonderen, vaak op groot scherm. Er zijn verschillende soorten pretecho’s: in 2D, 3D of 4D. Ga je voor de laatste optie? Dan zie je de meeste details van je kindje en met een beetje geluk is je kleintje zelfs aan het duimen of gapen. Hier in Deventer kun je een pretecho boeken:

Sporten tijdens je zwangerschap in Deventer

Aan je conditie blijven werken terwijl je in verwachting bent, oftewel: sporten tijdens je zwangerschap. Kan dat wel? “Eigenlijk is het simpel; alle sporten die je voor je zwangerschap hebt beoefend, kun je nog gewoon tot het laatste moment blijven doen”, schrijft de Negenmaandenbeurs. Je kunt met een gerust hart blijven zwemmen of aan yoga blijven doen. Let er wel op dat je jezelf niet overbelast.

Er zijn speciale sporten voor zwangere vrouwen. Wat dacht je van zwangerschapsyoga of – gymnastiek? Bij deze organisaties in Deventer kun je dit soort sporten doen:

zwangerschapsyoga

Zwangerschapscursus doen in Deventer

Wat is de beste manier om borstvoeding te geven? Hoe bereid ik me voor op de bevalling? Hoe ga ik om met pijn aan mijn bekken of rug? Voor zo’n beetje iedere vraag die opkomt tijdens je zwangerschap bestaat een cursus of workshop. Zo ook in Deventer, kijk maar:

Foto: Unsplash

Kleding, meubels en andere babyspullen kopen in Deventer

Misschien wel het allerleukste deel van je zwangerschap: shoppen! Natuurlijk wil je dat jouw baby niks tekortkomt en wil je maximaal voorbereid zijn op de gezinsuitbreiding. Dat betekent: rompertjes inslaan, slaapzakjes uitzoeken, een komode aanschaffen en een buggy kopen. Gelukkig kun je op meerdere plekken in Deventer (en omgeving) op zoek naar de perfecte babyuitzet.

Foto: Unsplash

Gratis babyproducten scoren in Deventer

Als aanstaande ouder kom je er al snel achter: dit kost behoorlijk wat centen. Een kinderwagen, commode, hydrofiele doeken… De rekening loopt al gauw op. Gratis producten zijn dan ook meer dan welkom. Check dit handige artikel om erachter te komen waar je in Deventer babyproducten- of pakketten gratis kunt ontvangen. Mooi meegenomen!

tienermoeders deventer

Een zwangerschapsmassage boeken in Deventer

Hoe heerlijk klinkt dit?! Even een goede portie me-time! Tijdens deze massage houdt de masseur of masseuse extra rekening met je zwangerschap. Bepaalde drukpunten worden wel of juist niet meegenomen. Voor een zwangerschapsmassage in Deventer kun je bij deze adressen terecht:

baby
Foto: Pixabay

Kraamzorg regelen in Deventer

Al vroeg in je zwangerschap moet je nadenken over kraamzorg. Het platform Ouders van Nu adviseert om dit zo snel mogelijk te regelen: “Als je een week of twaalf zwanger bent en een goede eerste termijnecho hebt gehad. Doe het uiterlijk in de twintigste week. Zo ben je er zeker van dat je het aantal uren kraamzorg krijgt dat je nodig hebt.”

De kraamhulp helpt je in de kraamweek met bijvoorbeeld jouw lichamelijke verzorging, de gezondheid van je kindje en lichte huishoudelijke taken. Zo leer je hoe je de baby wast, hoe het verschonen van de luier gaat en je krijgt eventueel hulp met borstvoeding. In Deventer vind je meerdere kraamverzorgers:

naviva-kraamzorg
Foto: Facebook Naviva Kraamzorg

Een kinderopvang zoeken in Deventer

Net als het zoeken van kraamzorg, is het slim om op tijd een kinderopvang te benaderen. Als je gebruik wil maken van zo’n kinderopvang tenminste: dat is niet verplicht. “Voor kinderopvang geldt dat je dit het beste al tijdens de eerste of tweede maand van je zwangerschap kunt regelen. Na de eerste echo, rond de acht weken zwangerschap, is een mooi moment om dit te doen”, adviseert Zwangerenportaal.

Waar moet je beginnen met zoeken? Op internet staan een hoop checklists zoals deze van de Consumentenbond. Met dit lijstje achter de hand kun je beginnen aan je zoektocht. Dit zijn alle kinderopvangcentra in Deventer:

Foto: Unsplash

Een newborn- of zwangerschapshoot in Deventer

Hieperdepiep hoera, je kindje is geboren! Nu is het tijd om te genieten van je kersverse gezinnetje en natuurlijk om de baby te showen aan familie en vrienden. Heb je ook al nagedacht over een fotoshoot? Veel ouders kiezen ervoor om een newbornshoot te boeken om de baby op de gevoelige plaat vast te leggen. Hier in Deventer kun je terecht voor zo’n fotosessie:

Ook interessant op indebuurt:

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Het kan levens redden: op deze plekken in Deventer hangt nog geen AED”

Het kan levens redden: op deze plekken in Deventer hangt nog geen AED

AED
Ga naar “Yes! 7 x deze leuke dingen kun je weer doen in Deventer sinds de versoepelingen”

Yes! 7 x deze leuke dingen kun je weer doen in Deventer sinds de versoepelingen

Ga naar “Grote dorst? 7 x op deze plekken in Deventer tap je gratis kraanwater”

Grote dorst? 7 x op deze plekken in Deventer tap je gratis kraanwater

In onze gids

Ga naar “Buitenpost”

Buitenpost

 • Rijksstraatweg 17A
 • Vrijetijd en uitgaan

Nu geopend

Ga naar “KaWin”

KaWin

 • Dorpsstraat 26A
 • Kringloopwinkels
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Voetbalshirtskoning.nl”

Voetbalshirtskoning.nl

 • Kromme kerkstraat 1
 • Sportwinkel
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “EK Oranjebox vol met snacks voor 2 personen voor maar € 28,-”

EK Oranjebox vol met snacks voor 2 personen voor maar € 28,-

 • Ribs Company Deventer
 • Geldig t/m 11 juli 2021
Ribs Company Deventer

Topper

Ga naar “10% korting op alle proefpakketten”

10% korting op alle proefpakketten

 • Aware Pet Products
 • Geldig t/m 25 juni 2021
Aware Pet Products

Topper

Ga naar “jurk € 10,00”

jurk € 10,00

 • HEMA
 • Geldig t/m 20 juni 2021
Ga naar “Biker short € 13,00”

Biker short € 13,00

 • HEMA
 • Geldig t/m 20 juni 2021
Ga naar “Tefal Strijkweken tot 25% korting”

Tefal Strijkweken tot 25% korting

 • Blokker
 • Geldig t/m 20 juni 2021

Vacatures

Ga naar “Voorlichter Duurzaamheidscentrum Deventer”

Voorlichter Duurzaamheidscentrum Deventer

 • Duurzaamheidscentrum Deventer
 • Vrijwillig

Topper

Ga naar “Toezichthouders zwembad”

Toezichthouders zwembad

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Klantenservice medewerker studieboeken”

Klantenservice medewerker studieboeken

 • Soleo
 • Fulltime/Parttime
Vacature in Deventer

Topper

Ga naar “Naaister / Naaier Auping”

Naaister / Naaier Auping

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Productie assistent”

Productie assistent

 • Processionals
 • Fulltime/Parttime