Hooikoorts in februari: zo zit het met de pollen in Deventer

Door Simone Groot Lipman 21 februari 2019

Gaat die verkoudheid maar niet over? En heb je ook nog eens last van jeukende ogen? Grote kans dat het om hooikoorts gaat. Ja, in februari. De natuur loopt namelijk een beetje voor!

Op de site van WeerOnline kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we nu dus ook dat de meeste pollen van de els en hazelaar afkomen en dat dit de komende week nog wel zo blijft in Deventer. Ook van de cypres kun je begin volgende week last krijgen.

Ja, en nu?

Goed om te weten waar die droge ogen vandaan komen, maar wat kun je er dan tegen doen? Hooikoorts is helaas iets wat is aangeboren, maar dat betekent niet dat je er niks aan kunt doen! Zo zijn er gelukkig wel een aantal maatregelen die je kunt nemen om klachten te verminderen. Zo helpt het dragen van een zonnebril als je buiten bent, hou je de pollen buiten door je ramen en deuren dicht te houden, tenzij het net heeft geregend. Ook helpt het om meubels regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Succes met het snotteren!

kleding

Opruimkriebels? Dit kan je doen met je oude kleding in Deventer

Het lijkt misschien nog niet helemaal zo (brrrr), maar de lente komt er aan! Tijd om je kledingkast ...

adv.