Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel ‘coronaboetes’ zijn er uitgedeeld in Deventer

Door Carin Van der Meij 3 juli 2020

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot is die kans op een ‘coronaboete’? Dat verschilt per gemeente. 

Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur in samenwerking met LocalFocus. Ruud Kuin van de BOA Bond noemt de grote verschillen tussen gemeente ‘slecht voor het draagvlak en het rechtsgevoel’.

Coronaboetes in Deventer

Laten we voorop stellen: het is natuurlijk belangrijk dat wij ons allemaal aan deze regels houden. Toch zijn er Deventenaren die dit niet hebben gedaan. Met als gevolg een dikke prent. Over hoeveel boetes praten we? Onze gemeente heeft met LocalFocus het aantal coronaboetes gedeeld. Zo blijkt dat Deventerse handhavers tussen 15 maart en 15 juni in totaal 121 mensen hebben bekeurd op basis van corona-noodverordeningen.

Regio Deventer

Is dit veel? Laten we het in perspectief zetten en naar de regio Deventer kijken. In Deventer zijn het er dus 121, dat zijn 12 boetes per 10 duizend inwoners. Aangezien we in Deventer 28 boa’s hebben, komt dit neer op 4,3 boetes per boa. In Apeldoorn lopen er weliswaar twee boa’s meer rond, hier zijn beduidend minder boetes uitgedeeld. In totaal zijn hier 47 ‘coronaboetes’ uitgedeeld, dat zijn 2,9 boetes per 10 duizend inwoners. Per boa zijn dit 1,6 boetes. Een andere opvallende is Heerde, hier werden 21 bekeuringen gegeven wat neerkomt op 11,3 boetes per 10 duizend inwoners.

In kaart

Op onderstaande kaart kun je zien hoeveel coronaboetes in heel Nederland zijn uitgeschreven. Het gaat hier om boetes die zijn uitgeschreven door handhavers in dienst van de gemeente. Let op: niet van elke gemeente zijn deze gegevens bekend.

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen iets meer versoepeld. Ben je kwijt wat nu wel en niet mag? Lees dan hier even bij.

Dit gaat er vanaf 1 juli veranderen in Deventer

Groen licht: de coronamaatregelen worden per woensdag 1 juli verder versoepeld. Zelfs nog meer dan o...
Balkonbeweging Deventer

Balkon Beweging gaat door: ‘Er is nog steeds behoefte aan, ondanks de versoepelingen’

Ondanks de versoepeling van de bezoekregeling voor verpleeghuizen gaat de Balkon Beweging vrolijk do...
werken-vacatures

In heel Nederland stijgt aanvraag voor WW-uitkering: in Deventer juist niet

Ondernemers hebben lastige maanden achter de rug en dat heeft ook effect op de hoeveelheid banen. Da...

Meer over

Corona Nieuws

adv.