5 x zo ontwijk je straatverkopers (of andere mensen met wie je niet wil praten)

Door Simone Groot Lipman 11 januari 2019

Natuurlijk doen straatverkopers ook alleen maar hun werk en daar is niks mis mee! Maar soms heb je gewoon echt geen behoefte om een verkooppraatje van een half uur aan te horen. Zeker niet als je de bus moet halen of nog snel even een winkel in wil duiken voor sluitingstijd. Daarom geven we jou vijf handige tips! 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Je bent heel druk aan het bellen

Je ziet ze in de verte al staan in de Korte Bisschopstraat met hun felgekleurde jasjes en stralende glimlach. Ze zien jou ook. Ze staan in de aanslag, bespreken onderling al wie er op jou af mag stappen. Maar dan – net voor het moment suprême – grijp jij je telefoon. Nee, je kunt nu echt niet aangesproken worden.

Je spreekt geen Nederlands. En ook no English.

Dit werkt ook altijd: doe net alsof je geen Nederlands spreekt. Natuurlijk spreken de meeste Nederlanders Engels en de vlotte babbelaar die jou aanspreekt waarschijnlijk ook, dus is het het veiligst om te doen alsof je ook geen Engels begrijpt. Maar welke taal spreek je dan? Dat probeert de verkoper te ontdekken, maar ondertussen ben je al lang de hoek om. Joejoe!

Tegenaanval

De ander vraagt of jij een momentje hebt. Dat heb je wel, natuurlijk! Jij hebt een momentje om de ander te vertellen over een prachtig aanbod. De pen die jij in je broekzak hebt, is werkelijk een uniek collectors item. Voor veertig euro doe je hem weg. Zo’n deal kun je toch niet afslaan? En nee, je zit niet aan een abonnement vast. Hé, waar ga je nou heen?

Verstoppertje spelen

Vind iemand die dezelfde richting oploopt in de Korte Bisschopstraat het liefst met een iets groter postuur. Zorg dat je vlak achter hem of haar blijft, totdat de kust veilig is. Eventueel kun je onderweg dekking zoeken door snel de Bruna of de AH in te duiken.

Oude bekende

”Hé wat leuk dat je me aanspreekt! Hoe is het nou met je? Lang geleden alweer. Hmm, ben je soms vergeten wie ik ben? We hebben elkaar pas ontmoet op die housewarming. Weet je dat niet meer? Jemig. Nou, dan heb ik ook geen zin meer om met je te praten. Nee, ik hoef ook geen flyer.”

Waren deze vijf tips toch net iets te ingewikkeld? Dan helpt ”sorry, geen interesse” ook altijd prima.

Lees ook:

flyeren

Deventer mysterie: Leden werven en flyeren in de binnenstad, mag dat zomaar?

 'Mevrouw, leest u weleens de krant?' 'Wilt u meewerken aan een smaaktest?' 'Wist je al dat de mens ...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.